Sint-Niklaas King George Café De kermiscarrousel achter de toog is de absolute blikvanger van het Sint-Niklase café. Foto: if

Studiebureau neemt King George Café over: “Zaak wordt exclusief voor medewerkers”

Het Sint-Niklase studiebureau SBE neemt King George Café over. De zaak wordt exclusief opengesteld voor de 250 medewerkers en daarmee komt er ook meteen een einde aan het café als publieke hotspot. King George Café sluit op vrijdag 14 juni definitief de deuren.

Twee maanden geleden kondigden zaakvoerders Liesbeth Van Wachbeke en Nicolas Block aan na acht jaar een punt te willen zetten achter de uitbating van het King George Café in de Driekoningenstraat. Het duo liet optekenen dat de combinatie met hun gelijknamig creatief bureau op de bovenverdieping en hun gezinsleven niet langer te combineren viel met de horecazaak.

Het gerenommeerde café werd in 2018 nog verkozen tot de op één na knapste horecazaak ter wereld tijdens de prestigieuze World Interior Awards en is ook een populaire locatie om te lunchen of als eventlocatie. Zo ook bij SBE, het studiebureau dat op amper een boogscheut van het King George Café is gelegen en vanaf 1 september de zaak zal overnemen.

“Wij zijn al jaren fan van het concept en interieur van King George Café en ook onze medewerkers komen er heel graag”, zegt co-CEO Jan Thomas. “Toen we met Liesbeth en Nicolas rond de tafel gingen zitten, was het duidelijk dat zij ook heel erg enthousiast werden van het idee om er onze eigen SBE-plek van te maken.”

Door de overname komt er een einde aan de publieke uitbating van King George Café. Foto: if

Onder de noemer SBE experts at play wordt het café naar eigen zeggen een plek waar de 250 personeelsleden kunnen lunchen, koffiedrinken, vergaderen, ideeën uitwisselen of een drankje na het werk kunnen nuttigen onder collega’s.

Geen publieke hotspot meer

Daarmee komt er ook een eind aan de uitbating van het café. “Helaas stopt ons café dus als publieke hotspot. We willen al onze klanten dan ook graag bedanken voor de afgelopen jaren”, vertelt oprichter Nicolas.

Op vrijdag 14 juni opent King George Café nog een laatste keer voor het grote publiek. SBE Café opent de deuren voor zijn medewerkers vanaf maandag 2 september.