Nieuws Oost-Vlaanderen Sustainable starter: red-use zorgt voor duurzame bowls voor takeawaymaaltijden

Sustainable starter: red-use zorgt voor duurzame bowls voor takeawaymaaltijden

Sustainable starter: red-use zorgt voor duurzame bowls voor takeawaymaaltijden

DENDERMONDE – Red-use heeft een duidelijke missie: de afvalberg flink verkleinen door duurzame oplossingen. Daarom lanceert het jonge bedrijf uit Dendermonde nu een herbruikbare bowl voor restaurants, cateraars en retailers. De bowl bestaat in 5 verschillende formaten en kan na een grondige reiniging telkens opnieuw worden ingezet.

Er werd nog nooit zoveel beroep gedaan op takeawaymaaltijden dan tijdens de coronapandemie. Enerzijds om de lokale handelaars te steunen en anderzijds om een fijn verwenmoment te beleven. Maar al die takeawaymaaltijden brachten ook heel wat wegwerpafval met zich mee. “Toen hebben we allemaal ingezien dat we het anders moeten aanpakken in de toekomst. Daarom hebben we onze herbruikbare bowls gelanceerd”, zegt Marjan Van Hecke, operations manager bij red-use.

Na het genieten van een lekkere takeawaymaaltijd kan de klant de herbruikbare bowl weer binnenbrengen bij één van de voorziene drop-off points. Hierna worden alle bowl opgehaald door red-use, industrieel gereinigd en teruggebracht naar de restaurants. “Op die manier besparen we een hoop afval.”

De bowls van red-use zijn niet alleen herbruikbaar, maar bovendien ook duurzaam en recycleerbaar. Dankzij het sterke materiaal gaan ze niet snel stuk en wanneer dat toch het geval zou zijn, worden ze gesmolten en herwerkt tot nieuwe producten.

 

Sinds kort werkt red-use ook samen met Quppa, een Leuvense start-up die slimme en herbruikbare koffiebekers inzet. Naast het samenvoegen van het assortiment, gaat red-use binnenkort ook aan de slag met de technologie die Quppa gebruikt voor het inwisselen van de bekers. “Op die manier worden de bekers en de bowls gekoppeld aan een persoonlijk account. Wanneer de klant de bowl en/of de beker terugbrengt, wordt het van de persoonlijke account afgehaald.”

“Na een succesvol pilootproject in Mechelen, blijven onze bowls in de deelnemende restaurants aanwezig. We willen onze werking nu ook in Leuven, Aalst en Gent introduceren”, besluit Marjan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.