maxresdefault

Sven Nys en Ann Wauters op eerste HR festival met sportinjectie

GENT/KORTRIJK - Sportwerk Vlaanderen organiseert in samenwerking met Sports DC op vrijdag 18 oktober WILL Sports HR in Kortrijk Expo. Een HR festival met sportinjectie, zoals ze het zelf noemen. Doel is om tewerkstelling en sport vanuit verschillende invalshoeken te bekijken: Wat kan sport betekenen binnen de HR-wereld? Wat kunnen we leren van teams uit de topsport? en omgekeerd: Hoe kan de HR binnen de sportwereld verbeterd worden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen werkzaam in de sport een kwalitatievere job hebben?

Sportwerk Vlaanderen, met hoofdkantoor in Gent, is werkgever voor een 180-tal lesgevers in de sport en zet zich in om de sportsector te professionaliseren en extra werkgelegenheid te genereren. Daarnaast is het een kenniscentrum voor iedereen die informatie wil inwinnen over tewerkstelling binnen de sportwereld en begeleiden ze clubs, gemeenten en bedrijven hierin.

Samen met Sports DC organiseren ze op vrijdag 18 oktober WILL Sports HR, een evenement omtrent de link tussen HR en sport. Wat kunnen ze voor elkaar betekenen, meer nog hoe kunnen ze elkaar versterken?

Beide invalshoeken

In eerste instantie wordt gekeken naar wat sport voor HR kan betekenen. Het gekende verhaal van sporten op het werk. Hoever moet een werkgever gaan als het aankomt op beweegbeleid? Wat is nu de (S)ROI? Wat zijn de verwachtingen van werknemers, nu en in de toekomst? Maar ook: Hoe kan een sportieve HR benadering bijdragen aan het wervingsgegeven, het retentiebeleid, kortom jouw employerbranding. Wat kunnen bedrijven leren van de sportwereld en topsporters?

Vervolgens worden de rollen omgedraaid en vragen beantwoord als: Hoe kunnen we HR in de sport professionaliseren/verbeteren? Hoe kunnen we het traditioneel werkpatroon heruitvinden? Waarom stijgt het aantal freelancers? En ooit al nagedacht over een “crossjob”?

Topsprekers uit sport- en HR-wereld

Met topsprekers als Sven Nys, Jan De Schepper, Ann Wauters, Davy Callewaert, Chris Wuytens, Cedric Velghe en Charlotte D'halewin belooft de eerste editie alvast een topevent te zijn. Sylvie Fermaut van Sportwerk Vlaanderen: "We zijn op zoek gegaan naar gekende sportfiguren die vanuit de sport de vertaling maken naar de bedrijfswereld, maar ook mensen thuis in HR komen hun kennis en inzichten delen."

Sportieve start

Wie de dag sportief wil starten kan samen met Sven Nys op de fiets stappen voor een recreatieve wielertocht. Intussen heb je de mogelijkheid om te netwerken met de andere sportievelingen. Daarnaast kan je ook aansluiten bij een laagdrempelige Corestability training gegeven door Belgisch kampioen kogelstoten Jarno Wagemans. Achteraf is er de mogelijkheid om te douchen, waarna Sportwerk je onthaalt met een heerlijk ontbijt. Doorheen de dag vinden vervolgens verschillende lezingen en een panelgesprek plaats, afgewisseld met enkele sportieve intermezzo's. Het event eindigt om 14u30.

Meer informatie en inschrijven via www.willsports.be/nl/will-hr. Tot 15 september geniet je bovendien van een vroegboekkorting.