Nieuws Oost-Vlaanderen Sven Ornelis lanceert wijnplatform: “Een heerlijke Chardonnay uit mijn thuisdorp mocht niet ontbreken”

Sven Ornelis lanceert wijnplatform: “Een heerlijke Chardonnay uit mijn thuisdorp mocht niet ontbreken”

Sven Ornelis lanceert wijnplatform: “Een heerlijke Chardonnay uit mijn thuisdorp mocht niet ontbreken”

LOCHRISTI – We kennen Sven Ornelis in de eerste plaats als radiopresentator en DJ. Met Would Be Chef startte hij enkele jaren geleden ook zijn eigen foodblog vol heerlijke recepten. Dat hij bij deze gerechten graag een goed glas wijn drinkt, blijkt uit zijn nieuwste project. Met WIJN ORNELIS lanceert Sven vandaag een eigen platform met een selectie lekkere, goed gemaakte wijnen, tegen een scherpe prijs. Ook een heerlijke Chardonnay van wijndomein Nobel in Sven’s thuisdorp Lochristi haalde de selectie.

“Al 30 jaar ben ik gepassioneerd met wijn bezig”, steekt de immer enthousiaste Sven Ornelis van wal in een exclusief interview. “En die passie wordt steeds intenser. Zo ga ik steevast op zoek naar super lekkere wijntjes voor bij de gerechten die ik maak op Would Be Chef en in mijn kookboeken. Deze wijnen moeten kloppen bij de gerechten, maar ook vooral betaalbaar zijn. Want het is makkelijk om een goede wijn te vinden wanneer je je blauw betaalt. Zo rijpte het idee om op zoek te gaan naar wijnen die ik heel lekker vind en deze zelf op de markt te brengen.”

Speciaal voor WIJN ORNELIS heeft Sven honderden wijnen van zeer uiteenlopende producenten geproefd en vergeleken, en er net die pareltjes uitgeplukt die beantwoorden aan zijn persoonlijke eisen.

“Deze zoektocht heeft een klein jaar in beslag genomen. Hiervoor reisde ik naar Spanje, Nieuw-Zeeland, Italië, Zuid-Afrika, Frankrijk en… mijn eigen dorp Lochristi. Sinds anderhalf jaar woon ik hier en al snel ontdekte ik dat er een super toffe wijnbouwer is, Wijndomein Nobel. Van in het begin had ik een goede klik met Joris en Laurence. Ik vind het echt fantastisch dat er nu ook in ons land super goede wijnen gemaakt worden. Deze mocht dus zeker niet ontbreken in de selectie.”

Het WIJN ORNELIS assortiment

Voor de start van WIJN ORNELIS heeft Sven een assortiment met 7 wijnen samengesteld, waaronder een Gran Reserva uit Spanje, een Barolo uit Italië en een fantastische Pouilly Fumé uit Frankrijk. “Ik geloof echt met volle overtuiging in de wijnen die deel uitmaken van mijn assortiment. De ideale wijnen ook voor de komende feestdagen”, zegt Sven trots. Zo vind je er ook een cava uit de streek vlakbij Barcelona. “Ik heb lang gezocht om een goede te hebben. Wij Belgen houden namelijk, anders dan bijvoorbeeld Nederlanders, minder van Prosecco en meer van champagne-achtige smaken met meer biscuit. Daar zijn we met deze cava heel goed in geslaagd.”

Daarnaast zijn er nog een 20-tal wijnen te koop via het platform waar Sven zelf een verhaal mee heeft. “Beleving staat centraal bij WIJN ORNELIS. Zowel op de website als op de etiketten vind je informatie waarom ik voor een bepaalde wijn gegaan ben en van waar ik de wijn ken.”

Wine pairing tips

Sven vindt het fantastisch om de juiste wijnen te ontdekken en ze te combineren met zijn gerechten. Ook zijn vrienden en familie kloppen regelmatig bij hem aan voor de beste wijntips. Daarom deelt Sven al die kennis, tips en receptsuggesties vanaf vandaag ook via wijnornelis.be. “Een goed glas wijn daar kun je puur van genieten, maar met een lekker gerecht erbij is het leven al helemaal een feest!”, lacht hij.

Feestelijke lancering

WIJN ORNELIS wordt vandaag feestelijk gelanceerd in aanwezigheid van Svens vrienden en kennissen. Zo tekenen Joe-collega’s Rani De Coninck en Raf Van Brussel present, maar ook onder andere Rik Torfs, Sven Nys, Marc Coucke en Geert Hoste komen kritisch proeven. Dit alles outdoor in het prachtige kader van Wijndomein Nobel in Lochristi. Er zullen ook meteen gerechten van Would Be Chef gepaird worden.

Had het aan Sven gelegen stond deze lancering trouwens al eerder op de agenda, maar Corona gooide roet in het eten. “Net zoals veel bedrijven wereldwijd gevoeld hebben dat het crisis is op de papier- en kartonmarkt, moesten ook wij langer wachten op dozen en labels. Vandaag zijn gelukkig bijna alle wijnen beschikbaar en tegen december verwachten we ook de andere te kunnen leveren. Zo zal alles zeker op tijd voor de feesten bij de mensen thuis zijn.”

Nieuwe wijnen op komst

Ten slotte zitten er nog enkele nieuwe wijnen in de pijplijn. Zo zijn er zeker al een jonge frisse rosé en rode wijn met sap van dit jaar op komst. “Deze kunnen jullie ontdekken wanneer we hopelijk weer zonder mondkapjes buiten mogen”, besluit Sven Ornelis.

De wijnen op WIJN ORNELIS starten al vanaf 8,50 euro en kan je bestellen via wijnornelis.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.