De H2O-groep heeft zijn hoofdzetel naast de Schelde, op de grens van Kruibeke met Zwijndrecht. Foto: if De H2O-groep heeft zijn hoofdzetel naast de Schelde, op de grens van Kruibeke met Zwijndrecht. Foto: if

Syntra en H2O Group slaan handen in elkaar: “Doedag leidt naar job op maat”

Syntra Midden-Vlaanderen en de H2O Group uit Kruibeke en Burcht organiseren samen twee korte intensieve opleidingen die (jong-)volwassenen vanaf 18 jaar toeleiden tot een vaste job als elektromecanicien of constructielasser bij één van de bedrijven van de groep. Een doedag dompelt de kandidaten onder in het leven zoals het is op de werkvloer.

De H2O-groep omvat onder meer Argex, Siro Construct, Pylonen De Kerf of Hye. In al deze bedrijven zijn er vacatures. “De opleiding elektromecanicien duur 22 weken en richt zich vooral op afhakers uit graduaats- en bacheloropleidingen van de hogescholen”, vertellen Wim Van Stappen (Syntra) en Britt De Cock (H2O Group). “Bij de opleiding constructielasser van elf weken mikken we hoofdzakelijk op schoolverlaters uit het beroeps- en technisch onderwijs. Uiteraard staan beide opleidingen ook open voor werkzoekenden en herintreders.”

De opleidingen zijn duaal opgevat. Zestig procent van de opleiding krijgen de cursisten in één van de H2O-leerbedrijven. Een ervaren Syntra-vakdocent staat in voor de overige veertig procent van de opleiding in Syntracampus Sint-Niklaas.

Doedag

Op zaterdag 9 septembers organiseert het bedrijf een doedag. Een rondleiding en tal van praktische opdrachten dompelen kandidaten onder in het leven zoals het is op de werkvloer.