Nieuws Oost-Vlaanderen Syntra Midden-Vlaanderen opent labo voor elektrische fietsen

Syntra Midden-Vlaanderen opent labo voor elektrische fietsen

Syntra Midden-Vlaanderen opent labo voor elektrische fietsen

GENT – Syntra Midden-Vlaanderen investeerde zopas in een state-of-the-art labo voor opleidingen omtrent elektrische fietsen in Gent. Het gloednieuwe labo opent de deuren net voor de start van het nieuwe opleidingsjaar. De Gentse mobiliteitsschepen Filip Watteeuw zal het labo letterlijk ‘infietsen’ op vrijdag 7 september tijdens een feestelijke openingsevent. Dat is meteen ook het startschot voor de nieuwe innovatieve opleiding ‘Servicetechnieker batterij elektrische fiets’.

Het nagelnieuwe lab bevat een theoriehoek en een zestal perfect uitgeruste werkposten. Verder staan alle types elektrische fietsen die vandaag op de markt beschikbaar zijn ter beschikking van de cursisten. Het nieuwe labo is het sluitstuk van de opleiding fietstechniek in de campus Gent en is momenteel één van de meest geavanceerde fietsateliers in Vlaanderen. De fietsvakhandel schreeuwt dan ook om professionele praktijkgerichte opleidingen.

Trendgevoelig

Fietsvakhandelaren ondervinden het jongste jaar een flinke boost in de verkoop van elektrische fietsen. Eén op de twee verkochte fietsen is immers elektrisch. Vooral de ‘speed pedelecs’, waarmee je snelheden tot 45 km/uur kan halen, zijn bezig aan een snelle opmars. Tijdens de eerste helft van dit jaar werden al 3300 van deze fietsen ingeschreven in ons land. Het is dan ook een mooi alternatief om files handig te omzeilen.

Ook het type gebruiker is sterk geëvolueerd. Het idee dat alleen bejaarden met een e-bike rijden is volledig achterhaald. Meer dan de helft van de bezitters van elektrische fietsen is jonger dan 55 jaar. Ook fietsgrage dertigers en veertigers hebben zich nu volop op de e-bikes gestort.

 

Opleidingen

Voor fietsvakhandelaren is het geen sinecure om de snelle technologische ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Traditionele fietsvaklui hebben nood aan bijscholing, maar ook aanstormend talent moet elektrische motortechniek en batterijtechnologie in de vingers en het hoofd krijgen. Syntra Midden-Vlaanderen geeft invulling aan deze behoefte met trendgevoelige fietsopleidingen op alle niveaus en in verschillende formules.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van het lab heeft plaats op vrijdag 7 september om 19u15 in de Gentse campus van Syntra Midden-Vlaanderen (Autoweg-Zuid 3, Afsnee). De Gentse schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw zal het labo op een ludieke manier openen.

In de rand van deze feestelijke inhuldigingen kunnen de aanwezigen elektrische fietsen uitproberen op een testparcours en worden er tal van speciale fietsen uitgestald, ook van ondernemers die voor hun handelszaak gebruik maken van de fiets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.