Nieuws Oost-Vlaanderen 't Fijnproevertje is groentevakman van het jaar

't Fijnproevertje is groentevakman van het jaar

't Fijnproevertje is groentevakman van het jaar

Winnaar_groentevakman2015_'t-FijnproevertjeVoor de derde maal werd de eretitel van ‘de Groentevakman van het jaar’ uitgereikt. Deze verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Flandria, Boerenbond, Unizo en VLAM en geniet de steun van EPS, KBC, Acerta, SBB en de Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Zowel speciaalzaken als marktkramers konden zich kandidaat stellen. ’t Fijnproevertje in Hofstade (bij Aalst) overtuigde de jury met absolute versheid, een uiterst verzorgde winkel en een duidelijke voorkeur voor binnenlandse kwaliteitsproducten.

Met de wedstrijd ‘de Groentevakman van het jaar’ wil Flandria, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit,  gedreven groentespecialisten een hart onder de riem steken. Terwijl  de wedstrijd de twee vorige malen werd voorbehouden aan speciaalzaken en zelfstandige buurtsupers, werden dit keer de speciaalzaken en de marktkramers aangesproken. Zij blijven een belangrijk kanaal voor de aankopen van groenten en fruit. Presentatie, versheid, productkennis en herkomst zijn ook voor hen belangrijke begrippen.

De deelnemers van de wedstrijd kregen  van 1 tot 31 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.groentevakman.be . Ook consumenten konden hun favoriete groentespecialist nomineren. Alle deelnemers werden op verschillende momenten beoordeeld door mystery shoppers. Het eindoordeel was in handen van Raf De Blaiser, kwaliteitsverantwoordelijke van Flandria en Karen Verplancke, de schoonste boerin van Vlaanderen. Ze kozen uit de vijf geselecteerde finalisten de ultieme winnaar van 2015 ’t Fijnproevertje uit Hofstade als ultieme winnaar.

Die mocht dan ook een waardebon van 1.000 euro voor Flandria-groenten in ontvangst nemen. Daarnaast krijgt de winnaar onder meer ook exclusieve schorten voor het personeel en raamstikcers met de erkenning als Groentevakman 2015.

Zaakvoerders Kristel Van der Straeten en Renaat Malschaert van ’t Fijnproevertje zitten al 26 jaar in het vak. Na jaren groenten en fruit verkocht te hebben op de markt, baatten ze sinds vier jaar de uiterst verzorgde speciaalzaak ’t Fijnproevertje uit net buiten het centrum van Hofstade. Het is er heel aangenaam winkelen. De klanten kunnen gemakkelijk vlak bij de winkel parkeren en de etalage nodigt uit om binnen te komen. De winkelrekken zijn een streling voor het oog. Ze zijn zeer verzorgd en worden waar nodig direct bijgevuld. Zaakvoerder Renaat maakt er een erezaak van alle aangeboden producten dagelijks zelf uit te kiezen. Daarbij heeft hij een duidelijke voorkeur voor producten van eigen bodem en volgt hij het aanbod van het seizoen. De winkel is voorzien van een klimaatregeling; de temperatuur bedraagt constant 10°C, zodat alle groenten en fruit in optimale conditie blijven.      

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.