Nieuws Oost-Vlaanderen ’t Visvertier brengt vakantiegevoel naar Aalst

’t Visvertier brengt vakantiegevoel naar Aalst

’t Visvertier brengt vakantiegevoel naar Aalst

AALST – Aquariums vol kleine knabbelende visjes om je voeten in te steken, het lijkt een beeld uit exotische oorden. Sinds kort kan het ook gewoon in Aalst. Bij ’t Visvertier halen zo’n honderd ‘Garra Rufa’-visjes per aquarium al je overtollige voethuid en eelt weg. Zijn de visjes niet echt je ding? Plof je dan neer in één van de zeteltjes in de retro lounge bar en krijg een thuisgevoel mét bediening.

’t Visvertier in de Sint-Jorisstraat in Aalst is een idee van Sylvie Rosewick (42) en Bjorn Nevens (40). Ze raakten geïnspireerd tijdens een wandeling in Blankenberge. “Daar op de pier van Blankenberge was er een viswellness en hebben we onze voetjes laten verzorgen door de vissen. Dat is blijven hangen”, zegt Bjorn, die na 23 jaar in de bouw aan een nieuwe uitdaging toe was. “Ik wou een café beginnen, maar door de visjes te zien is het een mix van de twee geworden. Een café voor twintig gasten, zoals vroeger, met zeteltjes zoals thuis en bier uit het flesje. Na wat brainstormen hebben we er nog een viswellness aan toegevoegd.”

Een pintje en een voetmassage, alsjeblieft

Zo is er voor elk wat wils, mannen krijgen bier, vrouwen een voetmassage. “Al zijn er zeker mannen die het ook willen doen”, zegt Bjorn. “Oorspronkelijk wilden we beginnen met een tiental aquariums. Het zijn er uiteindelijk 6 geworden. We wachten af hoe Aalst erop reageert, maar de vele positieve reacties op sociale media zijn alvast veelbelovend.”

Vakantiegevoel in Aalst

Bjorn, een doorgewinterd carnavalist, denkt dat deze visspa heel wat te bieden heeft voor Aalst. “Neem nu carnaval. Ik ben het gewoon om drie dagen te vieren, maar achteraf heb je wel pijnlijke voeten. Dan kan zo’n voetmassage wel deugd doen”, grapt hij. “Iets waar we ook al aan gedacht hebben zijn de gezinnen die niet de kans hebben om op reis te gaan. Nu kunnen ze dat ook hier beleven”, zegt Bjorn.

Dierenwelzijn

“We hechten veel belang aan het welzijn van de dieren en hebben dierenwelzijnsorganisaties gecontacteerd. Die zeiden dat het geen probleem is zolang we bijvoederen. Deze Garra Rufa’s voeden zich met de keratine van de huid. Eerst kriebelt het, maar daarna is het volop genieten”, belooft Bjorn. Voor 15 euro kan je je voeten een kwartier lang laten verzorgen door de Garra Rufa visjes. Gegarandeerd zijdezachte voetjes achteraf.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.