Nieuws Oost-Vlaanderen Take Five: een nieuw concept espressobar start in Gent

Take Five: een nieuw concept espressobar start in Gent

Take Five: een nieuw concept espressobar start in Gent

take5België is opnieuw een verrassend belevenisconcept rijker: Take Five Espressobar. Binnenkort opent de eerste vestiging van dit  kwaliteitsvolle concept in het bruisende centrum van de stad Gent, meer bepaald in de Volderstraat. Een nieuwe pleisterplaats voor liefhebbers van koffie, klaargemaakt door opgeleide barista’s, in een oase van rust en gezelligheid. Take Five werd opgericht door een team met ruime ervaring in de koffie- en marketingwereld.

Het gaat om een initiatief van ondernemer Lode Verschuere, die ook achter het succesvolle winkelconcept Cook & Serve zit., en van Alexis Ywaska, die eerder al zijn sporen verdiende in de koffiewereld in Brussel en Gent.

“Consumenten gaan steeds vaker op zoek naar kwaliteitsvolle koffie”, zegt Lode Verschuere, “die wordt gezet door echte barista’s in een belevenisvolle omgeving. Vanuit dit idee zag Take Five het levenslicht. De consument wil een koffie met een verhaal. Daarom werken we samen met koffiebranders die zich ook op ‘specialty-koffie’ toeleggen. Zo kan zowel de oorsprong als de kwaliteit gegarandeerd worden.”

Maar ook voor niet-koffiedrinkers biedt Take Five mooie alternatieven. Zo is de thee van uitzonderlijke kwaliteit en wordt hij zorgvuldig geselecteerd door theesommeliers die waken over de smaak en zetwijzen. Naast huisgemaakte frisdranken zal de espressobar ook de mogelijkheid bieden om een ontbijt of koude lunch te nuttigen. Telkens bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten met opties voor vegetariërs en veganisten. Tot slot is er ook een erg ruime keuze uit gebak. Steeds dagvers klaargemaakt met de beste ingrediënten. Alles kan ter plaatse genuttigd worden of ook handig meegenomen worden voor onderweg, op het werk, naar school of de universiteit.

Take Five wordt een oase van rust in een drukke stadsomgeving. Een plaats om te genieten, alleen, of met vrienden. Het trendy interieur straalt warmte uit, een plaats waar iedereen welkom is. Jazzmuziek zorgt er voor een gezellige, gemoedelijke sfeer die meteen opvalt zonder te overweldigen. Het is dan ook niet toevallig dat Take Five eveneens verwijst naar de onsterfelijke jazz-klassieker van het Dave Brubeck Quartet. “We willen tonen dat de Belg geen buitenlandse ketens nodig heeft voor kwaliteitsvolle koffie”, zegt Lode Verschuere nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.