Nieuws Oost-Vlaanderen Talenhuis zorgt via webinars voor refreshmomenten

Talenhuis zorgt via webinars voor refreshmomenten

Talenhuis zorgt via webinars voor refreshmomenten

0000000talenh Het Talenhuis uit Petegem-aan-de-Leie (Deinze)  is een vertaalbureau dat ook allerhande taaltrainingen en communicatietrainingen geeft. Het bedrijf geeft sinds kort ook gratis webinars aan de klanten.
“Een taal goed onder de knie krijgen”, zegt zaakvoerster Elke Van Parys “blijft een werk van lange adem. Eén enkele keer een grammaticaregel uitgelegd krijgen, volstaat doorgaans niet om die nadien in geschreven en gesproken taal correct te kunnen toepassen. Om kennis in het langetermijngeheugen te stockeren, is herhaling nodig. Tegelijk is het zo dat mensen niet spontaan tijd maken voor die herhalingsmomenten, want er is altijd van alles anders te doen. Een duwtje van buitenaf in de vorm van korte online leermomenten, ook bekend als webinars, is dus voor velen welkom. We zien dit als een extra service voor onze klanten, zodat ze de opgedane kennis bij tijd en stond kunnen re-activeren.”
Volgens Elke Van Parys blijkt uit de respons dat de klanten dat extra duwtje wel kunnen appreciëren. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld in een uurtje en in het Nederlands nog eens duidelijk herhaald krijgen waarom je in het Frans “je le contacte” en “je lui téléphone” moet zeggen en wat het verschil is tussen “j’y vais” en “j’en reviens” of krijgen ze in het Nederlands nog eens bondig de dt-regels uitgelegd. “We krijgen redelijk wat respons en heel wat positieve reacties op deze webinars”, geeft Elke Van Parys aan. “Onze taaltrainers in the field zijn bijna altijd native speakers. En die spreken altijd in hun moedertaal. Voor sommige cursisten zijn de herhalingsmomenten goed om één en ander ook nog eens in het Nederlands uitgelegd te krijgen.”Het Talenhuis mikt voor de webinars, die gratis zijn voor klanten en tegen een democratische prijs worden aangeboden aan niet-klanten, telkens op een twintigtal deelnemers. “De belangstelling voor correct taalgebruik blijft in het ondernemingsleven toenemen en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen”, besluit Elke Van Parys.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.