Nieuws Oost-Vlaanderen Teamleader motiveert ondernemers om tijd vrij te maken voor zichzelf

Teamleader motiveert ondernemers om tijd vrij te maken voor zichzelf

Teamleader motiveert ondernemers om tijd vrij te maken voor zichzelf

GENT – Teamleader sponsort vanaf 2019 vijf unieke fietsevenementen. De ‘Teamleader Champions Tour’ brengt wielrenners langs de favoriete ritten van Johan Museeuw, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Sven Nys. Ze krijgen er ook de kans om samen te fietsen met deze wielerlegendes. Teamleader wil op die manier ondernemers motiveren om tijd vrij te maken voor wat echt telt: “vrije tijd”, die zij kunnen invullen zoals ze dat willen.

Vorige edities van de Champions Tour wisten nog ruim 10.000 fietsers op de been te brengen uit heel Europa. De eerste van de vijf evenementen staat dit jaar gepland voor 31 maart, met de Johan Museeuw classic. Later volgen ook nog die van Philippe Gilbert (01/05), Greg Van Avermaet (12/05) en Sven Nys (31/08). De vier tochten brengen wielrenners onder meer langs de Vlaamse Ardennen en de pittigste Waalse hellingen.

Als afsluiter van de Champions Tour organiseert Teamleader in het najaar van 2019 ook een eigen Cycling Classic met als start- en eindpunt Dok Noord in Gent. Het wil met de vijf evenementen de nadruk leggen op de gelijkenissen tussen topsport en ondernemen, en bedrijfsleiders een duwtje in de rug geven om ook tijd vrij te maken voor zichzelf.

Verlies jezelf niet uit het oog

Uit een enquête door Teamleader bleek in 2016 nog dat Belgische ondernemers gemiddeld 55 uur per week aan het werk zijn. Meer dan de helft is geregeld ’s avonds of in het weekend nog aan de slag. Dit laat weinig tot geen ruimte voor vrije tijd. Jeroen De Wit, CEO van Teamleader: “Ik kies er bewust voor om tijd voor mezelf vrij te maken, en moedig alle ondernemers aan om hetzelfde te doen. Een stap terugzetten en ontspannen, helpt me om daarna met een frisse geest aan de slag te gaan en efficiënter te werken”

Fietsen maakt het hoofd vrij

Sporten is de ideale manier om je geest te verzetten van het werk, benadrukt ook Christophe Impens, CEO van Peloton, de organisator van de Teamleader Champions Tour. “Wij willen mensen aanzetten tot recreatief fietsen omdat het mensen verenigt, de mooiste plekken in het land doet ontdekken en het hoofd vrijmaakt. Dankzij de Teamleader Champions Tour kan men dat doen in aanwezigheid van enkele sympathieke wielerkampioenen”, aldus Christophe Impens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.