68565693_117381719604116_768473896700608512_o (3)

Techwolf en huapii slaan de handen in elkaar

GENT - De Gentse start-up Techwolf gaat samenwerken met het Brusselse employee experience platform huapii. Dit next level HR-platform maakt skills zichtbaar in een organisatie, bouwt betekenisvolle verbindingen op en creëert kansen voor iedereen om verder te groeien dan zijn huidige rol. "Onze AI-oplossing sluit perfect aan bij huapii. Een samenwerking was als het ware in de sterren geschreven", zegt Mikaël Wornoo van Techwolf.

TechWolf, dat zijn ontstaan kent in september 2018, biedt een software aan die bestaande HR-platformen intelligenter maakt met behulp van Artificiële Intelligentie. Hun ‘skill engine’ verschaft inzichten over welke competenties een persoon bezit en koppelt deze bijvoorbeeld aan interessante opleidingen of doorgroeimogelijkheden binnen een organisatie. "Het is als het ware een intelligent tussenstuk dat bestaande online platformen of websites de mogelijkheid geeft te genieten van een aanbevelingssysteem op basis van AI, zonder er zelf kennis van te moeten hebben", zegt co-founder Mikaël Wornoo.

Uitdagingen binnen corporate HR

De start-up kondigt nu de samenwerking aan met HR-platofrm huapii. Mikaël Wornoo: "Oorspronkelijk focusten we vooral op de uitzendsector en ging onze AI jobs aanbevelen op basis van jouw gegevens. Nu richten we ons meer naar corporate HR, waar volgens ons nog meer challenges zijn en waar we met huapii samen sterk kunnen groeien."

In veel bedrijven bestaan meerdere HR-systemen die niet altijd met elkaar communiceren. Hierdoor is er geen overzicht van wat iedereen binnen de organisatie aan skills bezit. "Dankzij Techwolf kan je gaan kijken: wat zijn de skills binnen onze organisatie en welke hebben we nodig om te groeien? Welke opleidingen zijn er voorhanden om deze transitie door te maken? Door de integratie met huapii kunnen we vervolgens een gepersonaliseerd opleidingsaanbod tonen aan iedere medewerker dat in lijn ligt met de strategische doelen van het bedrijf."

Co-founder Andreas De Neve vervolgt: "De talent pools zijn aan het opdrogen. Bedrijven zijn niet langer in de positie om zomaar nieuwe mensen aan te nemen. We moeten daarom intelligenter omgaan met het talent dat we vandaag voor handen hebben."

Employee experience platform

Ook Kristof Stevens, co-founder huapii is enthousiast over de nieuwe samenwerking: "Ons employee experience platform stelt de werknemer centraal en zorgt ervoor dat hij alle tools voorhanden heeft om zijn carrière te aligneren met de strategische doelen van het bedrijf. Medewerkers houden een gedetailleerd profiel bij van hun skills, kunnen mentor worden of vinden en elkaar persoonlijke feedback geven. Dankzij de AI engine van Techwolf en worden ze nu ook hiervoor beloond aan de hand van gepersonaliseerde opleidingen, relevante projecten en interne job opportuniteiten."

Kleine wolven worden groot

Techwolf maakte inmiddels een serieuze groei mee en ging van 3 naar 6 personen. VLAIO steunde hen met een subsidie voor verdere R&D. Co-founder Jeroen Van Hautte: "We hebben onze engine verder ontwikkeld. Deze staat nu op een heel matuur punt. We zijn op dit moment ook bezig met een kapitaalronde die we binnenkort succesvol hopen af te ronden. Wordt dus zeker nog vervolgd..."