Nieuws Oost-Vlaanderen Tekom Belgium organiseert allereerste digitaal event rond technische communicatie

Tekom Belgium organiseert allereerste digitaal event rond technische communicatie

Tekom Belgium organiseert allereerste digitaal event rond technische communicatie

GENT – Tekom Belgium nodigt op 5 november alle technische communicatie enthousiastelingen uit voor hun allereerste digitaal evenement. Tiene Vertriest en Sien Accou van het Gentse bedrijf Yamagata Europe zetten als lid van het Initiative Committee van Tekom Belgium hun schouders onder dit unieke project.

Tekom Belgium is een satellietorganisatie die onder de vleugels van Tekom Europe een platform biedt aan alle Belgen die beroepsmatig actief zijn in de wereld van de technische communicatie. Via dit netwerk kunnen de leden informatie inwinnen, opleidingen volgen, ervaringen uitwisselen en met elkaar in dialoog gaan over actuele onderwerpen omtrent het schrijven en publiceren van technische product informatie.

Tiene Vertriest en Sien Accou van het Gentse bedrijf Yamagata Europe zijn intussen bijna 4 jaar lid van het Initiative Committee van Tekom Belgium. Jaarlijks organiseren zij in het najaar in samenwerking met UGent een live evenement bestaande uit sessies gegeven door toonaangevende sprekers. Aangezien het live evenement dit jaar niet kon doorgaan, gooien ze het over een andere boeg met een digitaal satellietevenement als deel van tcworld, ‘s werelds grootste evenement voor technische communicatie.

Programma

Op donderdag 5 november zullen onder andere Ruud De Bruijckere (Signifikant Svenska) en Jan Van Der Veen (Content-Producst) het hebben over de kracht van gepersonaliseerde product informatie voor de eindgebruiker. Vervolgens geeft Maiken Blok-Wahlgreen (TimeLog) een presentatie rond de impact van gebruikersfeedback op de softwareontwikkelingscyclus en de algehele gebruikerservaring (UX). Jens Vanacker (Savaco) en Bram Lowagie (Daikin Europe) nemen je mee op een reis naar het nieuwe normaal in technisch schrijven. Ze tonen je hoe je handleidingen kan verrijken met nieuwe technologieën zoals Augmented Reality, Sequenced Animations en Text-To-Speech. Wouter Maagdenberg (TXTOmedia) heeft het ten slotte over CareAnimations en toont je via een business case hoe je van gestructureerde scripts tot gepersonaliseerde medische video’s komt.

Tickets

Meer informatie en tickets vind je op https://tcworldconference.tekom.de/conference-program. Je ticket geeft je ook toegang tot de digitale tcworld-conferentie en -beurs van 2-6 november met 120 online presentaties, meer dan 80 digitale exposantenhokjes en tal van online netwerkmogelijkheden zoals chatgroepen, interactieve koffiepauzes en een ontspannen avondprogramma.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.