Nieuws Oost-Vlaanderen Tereos bevestigt dat het ook op lange termijn in Aalst wil blijven: investering van miljoen euro in fabriekssite

Tereos bevestigt dat het ook op lange termijn in Aalst wil blijven: investering van miljoen euro in fabriekssite

Foto Leen De Smedt

Tereos bevestigt dat het ook op lange termijn in Aalst wil blijven: investering van miljoen euro in fabriekssite

AALST – Suiker- en zetmeelfabrikant Tereos die normaliter in september al het onderwerp wordt van een speciale gemeenteraadscommissie, maakt bekend dat het liefst een miljoen euro in de Aalsterse site pompt. “Aalst wordt het strategisch hart voor innovatie en ontwikkeling”, luidt het. Concreet verrijst er een nieuw applicatielabo dat begin 2023 acht nieuwe, hooggeschoolde arbeidsplaatsen creëert. De kritiek op de wenselijkheid van de fabriek in het stadshart ten spijt bestendigt Tereos zo haar uitvalsbasis in Aalst.

De Tereos-vestiging in Aalst tussen de Dender en het Werfplein is door de multinational gekozen voor de vestiging van een nieuw applicatielabo. Het lab dat momenteel in het Franse Marckolsheim gevestigd is, komt begin volgend jaar naar Aalst.

Het bevoegde team zal in de Ajuinenstad “met en voor de klant onderzoeken hoe het de nutritionele waarde en kwaliteit van voedingsmiddelen kan optimaliseren door gebruik van Tereos-ingrediënten”, luidt het. “De fabriek in Aalst biedt haar klanten een brede waaier aan producten met een hoge toegevoegde waarde : zetmelen, zoetstoffen, polyolen, vezels, eiwitten, co-producten en bio-ethanol.”

Het Europees innovatielabo van Tereos is op vandaag al in Aalst gevestigd. “De komst van het applicatielabo bevestigt het vertrouwen van de Tereos-groep in de kwaliteit en knowhow van onze medewerkers”, zegt Gerdi De Kimpe, verantwoordelijke Interne Communicatie bij het bedrijf. “Het creëert ook nieuwe perspectieven voor hooggeschoolde mensen uit Aalst en omgeving die dicht bij huis een hoogwaardige en boeiende job zullen kunnen vinden.”

Verzet en stakingen

Met de verhuis gaat een investering van liefst één miljoen euro gepaard. Op het vlak van tewerkstelling betekent dit acht nieuwe arbeidsplaatsen, voornamelijk voor onderzoekers en ingenieurs. “Wij zijn terecht fier dat Aalst het strategisch hart voor innovatie en ontwikkeling van Tereos wordt. Het verhoogt enerzijds de actuele tewerkstelling en anderzijds verstevigt het de langetermijnpositie van onze fabriek in Aalst”, zegt Gerdi De Kimpe.

Het nieuws is belangrijk, want het komt enkele maanden voordat de Aalsterse gemeenteraad na enkele perikelen een aparte commissie over het suikerbedrijf plant. Zo is er verzet tegen de uitstoot van het bedrijf, dat een advocaat afstuurde op buren die kritiek hadden geuit. Daarnaast braken er de afgelopen maanden stakingen uit omwille van de werkdruk, iets waarover deze week een akkoord bereikt zou worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.