Nieuws Oost-Vlaanderen Textielbedrijf Calcutta en transportbedrijf Macharis zetten technische beroepen in de kijker

Textielbedrijf Calcutta en transportbedrijf Macharis zetten technische beroepen in de kijker

Textielbedrijf Calcutta en transportbedrijf Macharis zetten technische beroepen in de kijker

D90_23403De Techclass van Unizo is een landelijk opgezet initiatief om jongeren warm te maken voor technische beroepen. “Een studiekeuze bepaalt grotendeels waar je later als werknemer terecht komt. Vandaag kiezen nog te weinig jongeren bewust voor een technische opleiding. Nochtans bieden technische opleidingen ook enorm veel carrièremogelijkheden” heet het bij UNIZO.

Tijdens de Techclass kunnen leerlingen op 1 maart 2016 in één van de deelnemende bedrijven de handen uit de mouwen steken en proeven van technische beroepen. Dit jaar nemen zo’n 100 bedrijven deel en ruim 2.300 leerlingen, verspreid over 106 klassen. In Oost-Vlaanderen kunnen leerlingen onder meer terecht bij het transportbedrijf Macharis uit Dendermonde en bij textielbedrijf Calcutta uit Sleidinge.

Transport Macharis in Dendermonde ontstond als een regionale verhuisfirma. In de jaren 1960 legde  Roger Macharis de basis voor het huidige succes en liet de firma uitgroeien tot een internationaal transportbedrijf met een uitstekende reputatie, dat wordt geleid door Luc en Marc Macharis

Calcutta werd opgericht in 1848 en is het oudste nog actieve textielbedrijf in België. De activiteiten gingen oorspronkelijk van de productie van zeilen voor schepen over tapijt en textielwandbekleding naar zonweringsdoek.
Momenteel wordt in het bedrijf met een zestigtal mensen hoogwaardig textielbehang en zonweringsdoek geproduceerd in Sleidinge. Deze worden wereldwijd geëxporteerd naar een 60 tal landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.