Nieuws Oost-Vlaanderen ThatsIP biedt inzicht in intellectuele eigendomsrechten

ThatsIP biedt inzicht in intellectuele eigendomsrechten

ThatsIP biedt inzicht in intellectuele eigendomsrechten

UmbrellaIn een steeds globalere wereld, waarin alles zomaar van het internet te plukken lijkt, zijn intellectuele eigendomsrechten steeds belangrijker. Een groeiend aantal ondernemers beseft dat ook. Zij kunnen zich dan ook verheugen over de recente oprichting van ThatsIP, een nieuwe, Nederlandstalige e-learning-modulereeks rond intellectuele eigendom (IE). Naast studenten en docenten kunnen ook ondernemers die meer over IP willen weten er gratis mee aan de slag.

ThatsIP kwam tot stand uit een samenwerking van het Agentschap Ondernemen en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Hoewel de site in eerste instantie specifiek is ontwikkeld voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen, is ThatsIP gratis en vrij toegankelijk voor iedereen via de website http://www.thatsip.be/. Ook (kandidaat-)ondernemers die hun kennis over IE willen verruimen, kunnen ermee aan de slag.

Het e-learning-concept is modulair opgebouwd, zodat mensen die er gebruik van maken, zelf kunnen kiezen welke delen ze behandelen.  Naast de theorie die opgedeeld is in hapklare brokken, staat ook een quiz op de site. Er zijn ook diverse praktijkvoorbeelden om het onderwerp tastbaar en aantrekkelijk te maken.

Wie bijvoorbeeld wil weten of het mogelijk of noodzakelijk is om producten of diensten of producten via een merk of octrooi te beschermen, zal het antwoord ook op deze site vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.