Nieuws Oost-Vlaanderen The AIM in slechte papieren maar CEO gelooft in redding

The AIM in slechte papieren maar CEO gelooft in redding

The AIM in slechte papieren maar CEO gelooft in redding

pvHet Aalterse internetmarketingbureau The AIM dat indertijd was opgericht door ondernemer Eddy Maerschalck en erin slaagde een snelle en opgemerkte groei te laten optekenen, zit in slechte papieren.

De in februari aangetreden nieuwe CEO Paul Vanneste kondigde in een blog zelf aan dat het bedrijf aan het herstructureren is en sinds 23 augustus voor zes maanden in WCO is gegaan. Paul Vanneste is ervan overtuigd dat de situatie in die zes maanden weer recht te trekken valt, want “falen is geen optie”, volgens hem.

“Alles gaat tegenwoordig zo snel”, zegt hij “dat een paar foute inschattingen en de daaraan gekoppelde beslissingen uit het verleden of een businessmodel dat niet tijdig is bijgestuurd een bedrijf kunnen nekken. Nu beschikken we echter over een sterk plan en vooral over fantastische medewerkers, die ons schip varende kunnen houden.  We gaan met onze schuldeisers onderhandelen over een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden en tegelijk krijgen we in de komende zes maanden de kans om voort te herstructureren en financieel te saneren. De nieuwe managementploeg die negen maanden geleden is aangetreden, wil daar echt door een vuur voor gaan. En ook de rechtbank, de gedelegeerde rechter, onze advocaten en onze aandeelhouders geloven erin.”

Paul Vanneste geeft ook nog aan dat hij open en transparant zal blijven communiceren, intern en extern, omdat hij wil bewijzen dat de WCO inderdaad een nuttig instrument kan zijn om bedrijven in moeilijkheden er weer bovenop te helpen. “We willen hiermee ook een lans breken voor de ondernemers, die het net als wij, moeilijk hebben, maar die altijd blijven vechten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.