TBS_Pitching

The Big Score doopt Gent drie dagen lang om tot epicentrum van technologie investerend Europa 

GENT – The Big Score start vandaag: 50 snelgroeiende software en SaaS scale-ups uit 12 Europese landen verzamelen in de Ghelamco-arena om 400 'deep pocket’ tech investeerders en bedrijfsprospecten te overtuigen. Daarnaast doet het driedaagse B2B evenement opnieuw 35 concrete, gebudgetteerd niche-uitdagingen uit doeken van multinationals, op zoek naar de passende tech-oplossing. Deze jaarlijkse bijeenkomst resulteert in concrete investeringen en samenwerkingen, en boost ook de betere Belgische snel groeiers.

Wereldwijd was Q3 van 2021 goed voor $158 miljard aan durfkapitaal geïnvesteerd in tech en saas scale-ups. Dat is meer dan werd opgehaald in de hele dot-com bubble van 1999 en 2000. Europa heeft een vruchtbare startup-bodem, met 40% van alle rondes onder de $5 miljoen. Toch zijn er weinig mega-rondes of grote tech IPO’s in software. ‘The Big Score’ biedt 400 internationale ‘deep pocket’ tech-investeerders en bedrijfsprofielen uit heel Europa de kans om getalenteerde scale-ups te leren kennen door middel van 50 live presentaties en discrete ontmoetingen in Gent.

Op de laatste dag draait The Big Score de rollen en stellen 35 multinationale reuzen zoals Volvo, P&G, AB InBev, Televic, Proximus, Orange op het podium concrete gebudgetteerde uitdagingen voor, veelal in de duurzaamheid, ‘carbon net’ - en mobiliteit sfeer.

1500 1-op-1 ontmoetingen

The Big Score, een initiatief van Startups.be | Scale-Ups.eu in samenwerking met Vlaio en Voka, en wordt ondersteund door internationale partners zoals Deloitte, Procter & Gamble; ENGIE Impact. Initiatiefnemer Startups.be | Scale-Ups.eu werkt nauw samen met hen en een hele rits Europese fondsen om de strafste scale-ups en bedrijfsuitdagingen te kunnen voorstellen. Zo zijn er 350 Europese startups geanalyseerd, waarvan de 50 meest ambitieuze teams met vernieuwende software genomineerd werden voor deze internationale ‘beauty contest’, die elke editie goed is voor 1500 1-op-1 ontmoetingen.

“Van Denemarken, Schotland tot Tel Aviv en uiteraard toppers van eigen bodem verwelkomen we op een gunstig economisch momentum uitstekend moment. De jongste vijf jaren haalden Europese durfkapitaalfondsen een recordbedrag van 50 miljard op, meer dan een verdubbeling op 5 jaar. Ze zitten dus in een hevige concurrentie om de meest belovende startups van de nodige miljoenen te voorzien om wereldwijd door te breken. Aanvullende aan de tsunami aan durfkapitaal krijgen bedrijfsreuzen de technologische evoluties steeds minder behapt en beseffen ze dat de niche-oplossingen van gespecialiseerde scale-ups hen sneller een competitief voordeel kunnen bezorgen”, aldus Bruno Vandegehuchte, promotor The Big Score, Startups.be | Scale-Ups.eu.

Bruggen bouwen

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van partner Voka wil graag bruggen bouwen tussen gevestigde grote ondernemingen en beloftevolle scale-ups. Daarom heeft Voka heel wat grote bedrijven gevraagd om hun uitdagingen op The Big Score voor te stellen aan jonge hemelbestormers.

“Gevestigde bedrijven zijn steeds meer op zoek naar samenwerking met wendbare nieuwe spelers. Start-ups en scale-ups zorgen voor een gedurfde en nieuwe invalshoek. Langs de andere kant zijn startende bedrijven op zoek naar financiering en naar manieren om hun producten en diensten te testen in een echte bedrijfscontext. Op The Big Score brengen we beide werelden met elkaar in contact. Samen gaan we voor groei waar iedereen beter van wordt”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

The Big Score bevestigt de aanwezigheid van ‘deep pocket’-investeerders uit centra zoals London, Amsterdam en Parijs waaronder Accel, Columbia Lake, Hearst, Smartfin, Vitruvian, Target Global, Inven etc. die eerder de groei van Europese unicorns financierden. Verschillende corporate multinationals, o.a. P&G, BNP Paribas Fortis, Toyota, ENGIE, en Orange tekenen ook present.

Meer info: www.thebigscore.eu