download (7)

The Big Score rolt rode loper uit voor het kruim van Europese scale-ups en investerend Europa

GENT - Voor het derde jaar op een rij slaan Startups.be | Scale-Ups.eu, Voka, Deloitte, Procter & Gamble, Engie Impact en de Stad Gent de handen in elkaar om het kruim van investerend Europa en multinationale ‘superprospecten’ te verwelkomen. Op The Big Score krijgen ze de kans om lokale en Europese snelgroeiende software scale-ups te ontdekken. Voor hen, is het een zeldzaam moment om zowel de durfkapitaalfondsen als grote bedrijven te overtuigen van hun ambities en technologie.

The Big Scorehet venture capital en corporate sourcing event, georganiseerd door Startups.be | Scale-Ups.eu in samenwerking met VLAIO en presenting partner Voka, focust 100% op het faciliteren van deals. Op het eerste eventdeel (op 30/11 en 1/12) krijgen 50 nauwkeurig geselecteerde software scale-ups uit heel Europa de opportuniteit om internationale investeringsfondsen van soms honderden miljoenen en nieuwe bedrijfsklanten te overtuigen van hun oplossing.

Op de laatste dag (2/12) draait The Big Score de rollen om en zullen 35 multinationale reuzen zoals P&G, AB Inbev, Nestlé, Euroclear, en Televic op het podium helder gebudgetteerde uitdagingen voorstellen aan honderden aanwezige start-ups. Voeg daarbij een handige netwerktool, discrete vergaderruimtes voor één-op-één-gesprekken en een aangenaam avondprogramma in hartje Gent toe, en The Big Score belooft opnieuw 1500 ontmoetingen en verschillende deals in te leiden.

Concurrentie bij investeerders en nood aan digitale oplossingen

The Big Score speelt in op de actuele crisis en nieuwe noden van bedrijven. Net zoals bij gezinnen implementeert de bedrijfswereld meer en meer digitale oplossingen. Aangezien de grote bedrijven de technologische evoluties eenvoudigweg niet meer behapt krijgen, is er steeds meer interesse in de niche-oplossingen van gespecialiseerde start-ups die hen sneller competitief voordeel kunnen geven. The Big Score focust dan ook louter op B2B, start-up-technologie met accenten op logistiek, energie- en klimaat, AI & IOT toepassingen in industriële processen, cyberbeveiliging voor kritieke sectoren, marketingtools, HR-software en diverse betalings- en verzekeringsoplossingen. 

Bovendien zijn investeerders bijzonder hongerig. “Er is een echte tsunami van durfkapitaal. De jongste vijf jaren haalden Europese durfkapitaalfondsen een recordbedrag van 50 miljard op, meer dan een verdubbeling op 5 jaar. De investeringsfondsen concurreren hard om de betere startups van de nodige miljoenen te voorzien om internationale spelers te creëren. Dat leidt tot torenhoge waarderingen van de snelgroeiende start-ups. Kortom een perfect klimaat voor The Big Score om de grote fondsen, start-ups en bedrijfsprofielen live te verwelkomen”, aldus Bruno Vandegehuchte, promotor The Big Score en hoofd investeerdersrelaties Startups.be | Scale-Ups.eu.

Een risico om niet met technologie van start-ups te werken

“De humuslaag van ons economisch ecosysteem wordt voortdurend gevoed door nieuwe start-ups. We willen allemaal opnieuw samen groeien. En dan is investeren in start-ups de meest logische en doeltreffende stap die grote ondernemingen en kapitaalverstrekkers kunnen nemen. Meer nog: als we niet investeren in onze start-ups lopen we het risico dat anderen de vruchten plukken van de zaadjes die hier in Vlaanderen ontkiemen. Voka zet dan ook mee z’n schouders onder The Big Score waar Vlaamse start-ups, scale-ups, corporates en investeerders elkaar vinden én versterken”, vertelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Meer info: www.thebigscore.eu