TheBox1

The Box verwelkomt 14 nieuwe starters

GENT – De Startersfabriek zet opnieuw de deuren van The Box open. In de Dampoortstraat zullen 14 starters 4 weken lang de kans krijgen om hun handel- of horecaconcept uit te testen. Ze hebben daarbij het voordeel om niet al te veel investeringen te doen of risico’s te nemen.

Proeven, kijken, voelen, luisteren en kopen. In The Box staat de komende periode weer een kwalitatieve mix van catering, handel en creatieve workshops centraal. Dat gaat van trendwatching over duurzame kleding tot arganolie, maar het publiek treft er evengoed internationale keukens aan.

Creatieve mix

Zo brengen Gaston Ramirez en Vonnetta & Blake respectievelijk de Argentijnse en Jamaicaanse keuken naar de Dampoortstraat. Miss Besniki zorgt voor catering. Verder verkoopt Hicham El Sghiar arganolie en Emilio De Baudringhien duurzaam textiel. Olivier Provost toont op zijn beurt het werk met zijn sociaal meubelatelier. Soraya Wancour maakt dan weer met AMA, een labo voor ethische mode, een nieuwe collectie pulls.

Voor de workshops zorgt onder meer Claudia Schoutteetten. Met San Styles geeft ze styling en advies. Gunilla verkoopt geschenken en geeft sessies rond handletteren. Dirk Seynhaeve toont de kunst van het boekbinden en Dimitri Maes houdt zich bezig met Qigong. Dat zijn Chinese gezondheidsoefeningen. Alles in verband met trendwatching wordt uitgelegd door Danny Vermeulen van Strinnlab en Vinifka verzorgt wijntastings. Pollitely tot slot zal feedback van klanten verzamelen.

Mathias De Clercq, schepen van Ondernemen: “Een hele maand lang pakken we uit met een toffe en complementaire mix van producten en diensten door een steeds wisselende combinatie van verschillende starters. Zo is er telkens voor elk wat wils én meteen ook een reden om meerdere keren te komen proeven van wat onze Gentse starters allemaal te bieden hebben.”