Harbour Gent The Harbour-team.

The Harbour neemt financieringsbureau Credion over

Het Gentse The Harbour, een van de grootste ​ bedrijfsfinancieringsbureaus in ons land, neemt Credion België over. Dat adviesbureau is in ons land actief in Brugge, Kortrijk, Leuven, Genk en Gent en focust op alternatieve financiering voor kmo’s.

The Harbour specialiseert zich sinds zijn oprichting in alternatieve financieringsmogelijkheden voor start-ups en scale-ups en is in dat domein één van de grootste spelers in ons land. Met de overname van Credion, dat sinds een jaar actief is in ons land en financieringsadvies geeft aan gevestigde kmo’s, breidt The Harbour zijn dienstverlening uit naar het segment van kleine en middelgrote bedrijven. The Harbour neemt meteen ook de kantoren van Credion over in Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven en Genk.

"We zijn zeer blij dat we met de overname van Credion onze expertise op vlak van alternatieve financiering nu ook meer kunnen inzetten voor kmo’s", zegt Aelbrecht Van Damme, CEO van The Harbour. "Uit cijfers van de Febelfin bleek gisteren nog dat ondernemingen steeds minder gemakkelijk een krediet krijgen van hun bank. Gevolg is dat ze vaker moeten aankloppen bij adviesbureaus die alternatieve financieringsbronnen zoeken. Om pakweg 1 miljoen euro op te halen, moesten kmo’s vroeger bij de bank aankloppen, nu moeten ze daar 3 à 4 financieringskanalen voor rond de tafel brengen. Dat maakt kapitaaloperaties een stuk complexer dan vroeger.”

Aelbrecht Van Damme; CEO The Harbour.