Nieuws Oost-Vlaanderen The Opportunity Factory: exponent van de nieuwe duurzame economie

The Opportunity Factory: exponent van de nieuwe duurzame economie

The Opportunity Factory: exponent van de nieuwe duurzame economie

tortugaXLThe Opportunity Factory (TOF) http://www.theopportunityfatory.org is een Gentse coöperatieve vennootschap die duurzame producten ontwikkelt op het vlak van mobliteit en alternatieve mobiliteit en daarbij ook kansen biedt aan jonge en ondernemende designers, productontwikkelaars en bedenkers.
“De voorbije maanden zijn we sterk bezig geweest met de productontwikkeling van de Tortuga XL”, een elektrische cargobike waarmee we ons willen richten op eco-mobility bij ondernemingen”, zegt Serge Cornelus, docent zakelijk schrijven aan de Arteveldehogeschool en coöperant van The Opportunity Factory. “De productie van de cargobike is opgestart en we hebben gewerkt aan het opzetten van verschillende samenwerkingen, onder meer met Bubble Post.”
Om te zorgen voor een wijdverspreid succes van de Tortuga XL, organiseert The Opportunity Factory  op 25 mei 2016 een volgende particuliere investeringsronde onder de vorm van een FFF-event (Friends, Family & Fans). “Zo willen we extra investeerders en kapitaal willen aantrekken. Naast een voorstelling van onze venture en producten, komen er twee expert-sprekers de twee fiscale gunstregimes toelichten die een investering in ons project interessant maken”, aldus Serge Cornelus.
Nu geld dat bij de bank geparkeerd staat niets meer opbrengt, maat The Opportunity Factory zich sterk dat de vennootschap via vrienden, familie en fans nieuwe middelen kan bijeenkrijgen om voort te groeien. “De nieuwe economie heeft investeringen in duurzame en creatieve bedrijven nodig”, zegt Serge Cornelus nog. “We maken ons sterk dat we investeerders niet alleen een belastingvoordeel kunnen bieden maar op termijn ook voor een mooie return op hun investering kunnen zorgen.”
 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.