Thierry Burki Thierry Burki. Foto: Voka.

Thierry Burki is nieuwe voorzitter van Voka Regioraad Waasland

Thierry Burki, Executive President van de Belgisch-Nederlandse tak van Bilfinger, is de nieuwe voorzitter van de Regioraad Waasland en eerste ondervoorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Hij volgt na zes jaar Filip De Clercq op.

Sinds 2009 is Thierry CEO en afgevaardigd bestuurder van Bilfinger ROB/EMV in Zwijndrecht en Terneuzen. In 2020 werd hij ook CEO van Bilfinger Industrial Services België en Nederland. Sinds dit jaar is hij ook voor Bilfinger executive president Engineering & Maintenance in België en Nederland. Bilfinger is een industriële dienstleverancier met klanten voor het ontwerpen, bouwen, onderhouden en optimaliseren van installaties. Het bedrijf werkt in België vanuit zijn hoofdzetel in Zwijndrecht.

De Raad van Bestuur van de Antwerpse-Wase Kamer verkoos Thierry Burki met unanimiteit van stemmen. "We zijn hiervoor niet over één nacht ijs gegaan’, zegt Philippe Heyvaert, secretaris-generaal en verantwoordelijk voor zetel Waasland. 'Al zestien jaar is Thierry bestuurder bij de Kamer. Hij heeft dus het ideale profiel en ruim voldoende voeling met de regio om het economisch belang van het Waasland te verdedigen. Het is de eerste maal dat een bedrijfsleider die meerdere vestigingen van een internationale speler vanuit het Waasland leidt, voorzitter van de Regioraad wordt."