Nieuws Oost-Vlaanderen ThyssenKrupp Encassa neemt Noors zusterbedrijf over

ThyssenKrupp Encassa neemt Noors zusterbedrijf over

ThyssenKrupp Encassa neemt Noors zusterbedrijf over

800_stairwalker_7De Belgische vestiging van de Duitse groep ThyssenKrupp Encasa (TKE), de marktleider en specialist in trapliften, huisliften en platformliften met hoofdzetel in Gent, doet het al enkele jaren erg goed.

Ook vorig jaar stegen de omzet en de EBITDA respectievelijk met 24% en 43%.  TKE België is al jaren één van de beste leerlingen in de Europese klas van het Duitse bedrijf, en het Belgische management zag dat eind vorig jaar bekroond met een Europese promotie: Stephan Hillaert en Sam Vandelanotte werden aangesteld tot respectievelijk Managing Director en Financial Director van de nieuw opgerichte cluster ThyssenKrupp Encasa North Europe

Een ander heeft er nu in geresulteerd dat de Gentse vestiging van het Duitse bedrijf de vestiging van Thyssen Krupp Encassa in Noorwegen heeft overgenomen.

ThyssenKrupp Encasa North Europe moet samen met Encasa South Europe de nieuwe ruggengraat worden voor de Europese markt. Door de krachten te bundelen in twee regio’s streeft ThyssenKrupp Encasa er naar om efficiënter te kunnen werken en meer synergieën en onderlinge kruisbestuiving te kunnen bewerkstelligen. Het delen van best practices en centraal gestuurde processen stelt de lokale business units bovendien in staat om zich nog meer te concentreren op de lokale markt en nog beter in te spelen op de noden en behoeftes van de lokale klant. In alle stilte weten soms weinig in het nieuws komende Belgische managers dus ook in het buitenland hoge ogen te gooien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.