Nieuws Oost-Vlaanderen Tiende editie openwervendag op 22 mei

Tiende editie openwervendag op 22 mei

Tiende editie openwervendag op 22 mei

zopenwervendagOp zondag 22 mei vindt de tiende editie van de Open Wervendag plaats. Een unieke gelegenheid die bezoekers één keer per jaar de kans biedt om bijzondere dingen te zien en verhalen te horen achter gebouwen en projecten.

Wat maakt Open Wervendag zo bijzonder? Elk project heeft een eigen verhaal. Elk jaar opnieuw kunnen mensen zo ook via de projecten de trends en evolutie in de maatschappij zien: wij zijn anders gaan wonen, duurzamer, compacter, met méér aandacht voor zorg, voor ouderen, kwaliteit in de afwerking, enzovoort.

“Tien jaar geleden bijvoorbeeld moesten we nog uitleggen wat passiefbouw was, nu kent iedereen het verschil tussen lage energiewoning, een BEN-woning en een passiefbouw”, zegt Véronique Vanderbruggen, communicatiedirecteur van de Confederatie Bouw.  “Niet enkel de particuliere bouwer is overgeschakeld maar ook de overheid bouwt en verbouwt steeds meer passief.  Iedereen snapt de noodzaak van duurzaam bouwen. En Open Wervendag maakt dat nog eens extra duidelijk.”

Op Open Wervendag zijn er ook demonstraties van technieken die dit aantonen en die iedereen achter de schermen laat meekijken hoe oplossingen gevonden worden voor problemen en voor toekomstgericht en kwalitatief bouwen en verbouwen. De grote variatie van projecten toont ook de diversiteit van de bouw: woningbouw, kantoren, complexen met verschillende functies, cultuurcentra, sportinfrastructuur, iconische gebouwen, pretparken, baggerwerken en –boten, restauraties van erfgoed, musea, nieuwe fietstunnels en stations die de mobiliteit verbeteren, en dan ook de nieuwe schoolinfrastructuur die in heel Vlaanderen aan 20.000 jongeren nieuwe en vernieuwde gebouwen geeft.

Open Wervendag is een belevingsdag die de kans biedt om vragen te stellen en er antwoorden op te horen van diegenen die de kneepjes van het vak kennen en die dat graag die dag meegeven aan iedereen die hiervoor belangstelling heeft.

“Open Wervendag toont al 10 jaar hoe dynamisch onze sector is, hoe vooruitstrevend onze bedrijven zijn en zich op morgen voorbereiden”, geeft Véronique Vanderbruggen nog aan. “Daarvoor  hebben zij gemotiveerde en enthousiaste en creatieve werknemers nodig. Zij kunnen zo in de sector terecht. Dit is dus ook een jobday waarop de bouw zich toont zoals die nu en morgen zal zijn.”.

Vele bouwbedrijven zetten op 22 mei ook in Oost-Vlaanderen hun beste beentje voor. Zo bestaat onder meer de mogelijkheid om de werf van het nieuwe gemeentehuis van Wetteren te bezoeken.  De bouwbedrijven willen hun gasten tonen wat ze kunnen en wie ze zijn. Van 10 tot 17uur is iedereen welko en de toegang is gratis, gratis toegang. Voor sommige werven wordt een begeleid bezoek voorzien en wordt gevraagd vooraf het bezoek te melden. Een overzicht van alle werven die te bezoeken zijn en van alle deelnemende bedrijven is terug te vinden op http://www.openwervendag.be.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.