Titeca Nieuwe-CEO-en-managing-partner-voor-Titeca—foto Foto: Titeca

Titeca krijgt met Jurka Vanthournout een nieuwe CEO

De start van 2024 luidde bij Titeca pro accountants & experts ook de intrede van een nieuwe CEO en managing partner in. Jurka Vanthournout staat sinds 1 januari als CEO aan het hoofd van de accountancy- en expertisegroep, met verschillende kantoren in West- en Oost-Vlaanderen. Zij volgt voormalig CEO Fabian Missinne na zeven jaar op. Naast Jurka staat nieuwe managing partner Bram Cornelis. "Enkel wanneer je als organisatie blijft vernieuwen, is er groei en evolutie mogelijk", luidt de boodschap.

Titeca ziet de wissel van de wacht als een logische, verdere stap. “De vertrouwenspersoon zijn van onze ondernemers vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid, daar staat Titeca pro accountants & experts al sinds dag één voor”, legt founder en vennoot Emmanuel Titeca uit. “Om dat te behouden, moeten we onze werking steeds in vraag blijven stellen, onszelf telkens opnieuw heruitvinden en blijven vertrekken vanuit ons collectief ondernemerschap. Het volledige organisatiedesign van Titeca is daarop gericht, ook ons partnership. Iedere vennoot is gelijkwaardig. Er is geen ruimte voor interne concurrentie en persoonlijk gewin. Bij Titeca gaat het nooit om “ik”, altijd om “wij”. Daarnaast werken wij vanaf nu ook met tijdelijke, verkiesbare mandaten voor elke bestuurdersrol binnen Titeca. Zo krijgen de uittredende vennoten de kans om zich te herbronnen, maken we ruimte voor nieuwe uitdagingen en waait doorheen Titeca steeds een nieuwe wind. Een win-win voor iedereen. Enkel zo kunnen we relevant blijven in een steeds wijzigende wereld.”

Persoonlijke groei

“Dat principe geldt ook voor mij en uittredend CEO Fabian Missinne”, geeft Emmanuel Titeca aan. “Ik geef mijn rol als managing partner door aan Bram Cornelis, die ons in 2011 vervoegde als kantoorverantwoordelijke voor het kantoor in Merelbeke en sindsdien een belangrijke bijdrage heeft geleverd binnen de uitbouw van ons kantorennetwerk. Zo krijg ik weer meer ruimte om te doen waar ik het beste in ben: de vertrouwenspersoon zijn van onze ondernemers. Als voorzitter van de raad van bestuur blijf ik overigens ons unieke DNA bewaken.”

Professionalisering

Vennoot Fabian Missinne, die ondertussen 20 jaar deel uitmaakt van Titeca, startte zijn CEO-schap in 2016 met 110 medewerkers en 8 vennoten. Sindsdien kende Titeca een enorme groei en professionalisering. “Ik heb als CEO mooie dingen kunnen realiseren”,, vertelt Fabian Missinne. “Nu wil ik graag mijn ervaring en expertise delen met onze klanten en mijn schouders zetten onder de uitbouw van ons kantorennetwerk.”

Voor de nieuwe CEO Jurka Vanthournout is het geen start vanaf nul. “Dankzij de visie van Emmanuel, die onze volledige organisatie gevormd heeft, en de groei en professionalisering onder leiding van Fabian, start ik mijn CEO-schap met een bedrijf dat stevige fundamenten heeft voor de toekomst”, zegt Vanthournout. “We tellen ondertussen maar liefst 350 medewerkers en 18 vennoten. Dit is mijn kans om Emmanuels visie en het unieke Titeca-DNA uit te dragen, met mijn eigen kleur en accenten. Het doel is duidelijk: de belangrijkste vertrouwenspersoon zijn en blijven van onze klanten en onze medewerkers. Ik wil daar graag verder in gaan en met Titeca een voorbeeld zijn in de ondernemingswereld, impact maken voor onze ondernemers en onze medewerkers. Een vurige feniks zijn in de accountancy- en consultancywereld.”