Tommelein Volvo

Tommelein geeft Volvo Gent zetje in de rug

Minister Bart Tommelein rijdt voorlopig nog altijd met een Tesla, maar hij wil een wissel doorvoeren. Zijn nieuwe dienstwagen wordt een hybride Volvo S90 in plaats van een Tesla Model S. Tommelein is in de Vlaamse regering onder meer bevoegd voor energiedossiers en hij wil ook consequent zijn. Eerder al hadden een aantal politici, zoals gewezen Vlaams minister van (groene) Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) een statement gemaakt door te kiezen voor een elektrische Tesla. Best een aantrekkelijke optie, maar ook een keuze met de nodige beperkingen. Dat vindt althans Tommelein.

Volgens de huidige minister is volledig elektrisch rijden weliswaar het ideaal, maar het is niet haalbaar voor iemand die soms vier tot vijf uur per dag in de wagen zit. De Tesla zou voldoen om elke dag van Oostende naar Brussel te rijden, en terug. Maar als een minister, zoals soms gebeurt, het hele land moet bereizen, dan is het bereik van een Tesla te gering. De Tesla kan zo’n 300 kilometer aan in één beurt. Dat wil dus zeggen dat er zich “elektrische tankbeurten” zouden opdringen en dat is nodeloos tijdverlies, aldus Tommelein.

Met zijn keuze voor een hybride Volvo wil de minister alvast ook de Oost-Vlaamse fabriek van Volvo een zetje in de rug geven, aldus zijn woordvoerder. Ook dat is een statement. De levering van de nieuwe wagen is voorzien voor onmiddellijk na de vakantie.