Nieuws Oost-Vlaanderen Toneelvoorstelling stimuleert ondernemerschap in Oost-Vlaamse scholen

Toneelvoorstelling stimuleert ondernemerschap in Oost-Vlaamse scholen

Toneelvoorstelling stimuleert ondernemerschap in Oost-Vlaamse scholen

AALST/GERAARDSBERGEN/GENT/LOKEREN/EEKLO – In het najaar 2018 organiseert de vzw EROV negen voorstellingen van de theatervoorstelling ‘Eureka, ik onderneem!’ op vijf locaties in Oost-Vlaanderen: in Aalst, Geraardsbergen, Gent, Lokeren en Eeklo. Aan de hand van een inspirerend toneelstuk doet EROV laatstejaarsstudenten van Oost-Vlaamse middelbare scholen nadenken over ondernemen. Ondernemen is namelijk voor iedereen weggelegd, zolang je genoeg lef en zelfvertrouwen hebt én risico’s durft nemen! Meer dan 1.700 leerlingen uit 40 scholen schreven zich al in.

“Jaarlijks worden in Oost-Vlaanderen meer dan 11.000 nieuwe bedrijven opgericht. De instroom van enthousiaste jonge ondernemers binnen onze economie is erg belangrijk. Zij geven zuurstof aan onze economie. Met de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen stimuleren wij de jongeren om ondernemend in het leven te staan”, zegt Jozef Dauwe, gedeputeerde voor middenstand.

James Cooke

Brecht Carels, directeur EROV, licht toe: “EROV stimuleert de ondernemingszin van jongeren via de theatervoorstelling ‘Eureka, ik onderneem!’. Het stuk werd geschreven door niemand minder dan James Cooke, artistiek zaakvoerder van ‘Uitgezonderd.Theater!’ uit Lokeren. Het toneelstuk zet in op cruciale vaardigheden voor jongeren zoals: lef tonen, verantwoordelijkheid dragen, risico’s durven nemen en zelfvertrouwen hebben.”

Jonge ondernemers getuigen

EROV slaat ook de brug naar de realiteit. Na het toneelstuk, komt telkens een jonge ondernemer getuigen over de opstart van zijn eigen zaak. Via een filmpje geven nog vier andere jonge Oost-Vlaamse ondernemers praktische ondernemerstips aan de jongeren.

Het wervelend toneelstuk wordt gebracht voor laatstejaarsstudenten uit het Oost-Vlaams algemeen secundair, technisch en beroepsonderwijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.