Nieuws Oost-Vlaanderen Topbedrijven richten Alliance for YOUth op

Topbedrijven richten Alliance for YOUth op

Topbedrijven richten Alliance for YOUth op

0000000alforyOp initiatief van Nestlé hebben meerdere grote bedrijven op 28 januari 2015 om samen in België een Alliance for YOUth op te richten. Het doel van die alliantie is om op korte en middellange termijn honderden opportuniteiten te creëren voor jongeren onder 30 jaar in de vorm van arbeidscontracten en stageplaatsen.

De verschillende partnerbedrijven van Nestlé in België zijn Adecco, AXA, EY, IBA, IBM, Securex en Sodexo.

De Alliance for YOUth in België werkt ook samen met de overheid, onder meer via een samenwerkingsverband  tussen Actiris – de Brusselse tegenhanger van de VDAB –  en het ministerie van Economie en Tewerkstelling. Het is de bedoeling dat het initiatief in samenwerking met de betrokken partners, die in een aantal gevallen ook kantoren hebben in bijvoorbeld Oost-Vlaanderen, zal worden uitgebreid naar de andere gewesten in het land.

De doelstellingen van de Alliance for YOUth in België zijn ambitieus: de partners verwachten samen meer dan 2600 banen en stageplaatsen te kunnen aanbieden aan jongeren onder 30 jaar in de periode 2015-2016.

De Alliance for YOUth in België is het Belgische equivalent van het door Nestlé opgezette, gelijknamige Europese initiatief, dat in juni 2014 werd gelanceerd. In het kader van die alliantie mobiliseert Nestlé zijn bedrijfspartners en andere ondernemingen die vastbesloten zijn om een positieve rol te spelen in de tewerkstelling van jongeren.

Het initiatief komt niets te vroeg want uit cijfers van Nielsen blijkt dat 92% van de jongeren denkt dat jongerenwerkloosheid een groot probleem is in Europa en dat 44% van de jongeren gebrek aan ervaring aangeeft als reden waarom ze geen werk vinden.

Alexander von Maillot, CEO van Nestlé Belgilux, legt uit wat ten grondslag ligt aan de Alliance for YOUth in België:

“Jongerenwerkloosheid heeft uiteraard een impact op de gehele maatschappij. Nestlé heeft al geruime tijd zijn geëngageerdheid getoond om oplossingen voor te stellen en we hebben dezelfde motivatie geconstateerd bij onze partners. Door ons te groeperen in eenzelfde alliantie, met gemeenschappelijke en goed gedefinieerde verbintenissen, zijn we in staat om meer kansen te creëren voor jongeren in de toekomst. Een essentiële factor is tevens een nauwe samenwerking met de overheid. Ik hoop dat alle ondertekenaars die zich vandaag bij ons hebben aangesloten anderen zullen motiveren om zich in te zetten voor de toekomst van onze jongeren. Het Europese initiatief van Nestlé kent een groot succes en we zijn verheugd dat we mee aan de basis staan van de alliantie in België. We hopen ook dat de alliantie bijdraagt tot een grotere bewustmaking van het probleem en dat de zaken daardoor in een stroomversnelling geraken, zowel wat betreft het verbeteren van de opleiding als het aanbieden van leercontracten en stageplaatsen voor jongeren. We geloven er hard in dat stages een uitstekende gelegenheid vormen voor jongeren om een eerste bedrijfservaring op te doen en dat dit het verschil kan maken op een cv.Paul Bulcke, wereldwijde CEO van Nestlé, is daar trouwens een mooi voorbeeld van, want hij is zijn carrière begonnen als stagiair. En ook ik ben als stagiair bij Nestlé gestart.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.