page banner

Topchef en eventplanner organiseren Dinner with the Queen

NEVELE/DESTELBERGEN - Topchef Lieven Lootens ('t Aards Paradijs) en eventplanner Gilles De Backer (Utopia Events) zijn 2 vrienden met liefde voor de natuur, een passie voor culinaire hoogstandjes en kennis van toporganisatie. Samen organiseren ze van 17 juni tot 14 juli de unieke pop-up ervaring Dinner with the Queen. Zoals ze het zelf verwoorden: "Een samensmelting van overgelukkige smaakpapillen én het belang van 'hare majesteit' de koninginnebij. Of hoe klimaatsensibilisering ook op een uiterst aangename wijze kan ervaren worden."

75% van de bloeiende planten wereldwijd zijn voor hun voortplanting afhankelijk van de bestuivende insecten. Paprika, frambozen, mosterd, ... noem maar op. Al deze groentegewassen hebben de bestuiving nodig van de bij om het levenslicht te kunnen zien. En nog een gegronde rede om deze bontgekleurde wezentjes te koesteren, is dat zij de scheppers zijn van "de nectar van de goden": honing.

Lieven Lootens, Beste Culinair Bloemenchef van de Benelux, tovert telkens weer zijn liefde voor bloemen om naar en zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. Gilles De Backer koestert zijn mooiste herinneringen in een ongerepte natuur met bloemen, insecten en veel bos. Dé ideale omgeving voor een kind om met zijn grootouders te ravotten.

Het decor voor dit unieke belevingsmoment is “Pur Fruit” te Dentergem, een unieke Bio-plukweide van natuurliefhebbers Nele Deweirdt & Bart Van Parijs.

De Bij-levenis

Starten doen de gasten met het aperitief “Save The Queen”, een gin op basis van 14 botanicals met een vleugje honing, rechtstreeks afkomstig uit de bijenkorven van lokale imkers. Vervolgens maak je een wandeling met Bart via zijn fruitranken waar maar liefst 15 verschillende bio gewassen groeien en kom je oog in oog te staan met onze "koninging de bij" en haar werkers. Een moment om even stil te staan bij het grote belang van de bijen en de hommels in ons eco-systeem.

Een hooischuur, zicht op de eindeloze boomgaarden en 2 lange tafels met een capaciteit voor maximaal 60 pers. Live cooking op een teppanyaki “Quan Garden Art” BBQ. Als afsluiter een lekkere bloementhé, geplukt en geblend door Ann Vansteenkiste. Verlaat de gejaagdheid en droom even weg tijdens een adembenemende zonsondergang.

Dit wordt dagelijkse werkelijkheid van 17 juni 2019 tot 14 juli 2019. Niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent organiseren met bijkomende workshops of andere activiteiten die de organisatoren op maat van de klant uitwerken.

Meer informatie: www.dinnerwiththequeen.be