Nieuws Oost-Vlaanderen Topmodel Cesar Casier (32) opent winkel in Gent

Topmodel Cesar Casier (32) opent winkel in Gent

Cesar Casier in de Gentse pop-up. Foto lmd

Topmodel Cesar Casier (32) opent winkel in Gent

Gentenaar Cesar Casier (32) vult zijn dagen niet enkel met modellenwerk. Hij heeft ook een eigen kledinglijn: Cesar Casier Collection. Hij opende recent een gloednieuwe pop-upwinkel in de Gentse Brabantdam, op een boogscheut van waar hij woont. “Het is super om dat in mijn thuisstad te kunnen doen”, aldus Casier.

“Ik vind het leuk om in de weer te zijn”, zegt Cesar Casier als we hem vragen hoe hij alles kan combineren. Want Casier is niet enkel een internationaal model, maar ook auteur van een reisgids en twee kookboeken én hij runt zijn eigen kledinglijn. “Het is momenteel even een rustige periode, waardoor ik me ook volledig kan toeleggen op de pop-up.”

Cesar heeft het over zijn gloednieuwe pop-upwinkel in de Brabantdam.“Ik woon hier vlakbij dus ik kan te voet naar de winkel komen, heel gemakkelijk”, zegt Cesar. Hij opende al drie pop-ups in Knokke tijdens de zomer, maar koos nu voor Gent om zijn eigen kledingmerk Cesar Casier Collection aan te bieden.

In het pand van een vriend verkoopt hij tijdloze en kwaliteitsvolle kledingstukken: volledig van Belgische makelij. Hij verkoopt er truien, sjaals, broeken, hemden en mutsen, gemaakt uit duurzame stoffen zoals alpacawol en duurzaam katoen.

En de kleuren? Die zijn vrij zacht. Aardekleuren, beige, zwart, grijs en af en toe eens een feller kleur moeten ervoor zorgen dat de collectie niet seizoensgebonden is. “Ik wil dat mijn klanten de kledingstukken in verschillende seizoenen kunnen dragen”, legt Cesar uit.

Mode in de familie

Casier is zelf betrokken bij de ontwikkeling van de kledij: van het ontwerp tot de verkoop ervan. En die interesse voor mode heeft hij van zijn mama, Carine Connissen. Die had jarenlang kledingzaak ‘Oona’ in de Gentse Vlaanderenstraat. Ook Cesars plusmama, Natalie Van Laere, kan hem als docent aan de modeacademie in Antwerpen altijd wegwijs maken.

“En er is natuurlijk mijn modellenwerk. Ik reis veel en zie wat er leeft en hip is in steden zoals New York en Los Angeles. Het altijd handig om die kennis voor de kledinglijn te kunnen gebruiken”, aldus Casier. “Ik heb een enorme passie voor mode en ben blij dat ik die passie met mijn klanten kan delen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.