Nieuws Oost-Vlaanderen Topondernemer Sam Baro stampt business center in huiskamerstijl uit de grond

Topondernemer Sam Baro stampt business center in huiskamerstijl uit de grond

Topondernemer Sam Baro stampt business center in huiskamerstijl uit de grond

GENT – De Oost-Vlaamse opondernemer Sam Baro opende begin mei het Manon Business Center in het gloednieuwe Brinkoffice, pal naast AZ Zeno in Knokke. Als CEO en eigenaar van Planet Group, IT-Planet, HR-Planet, X-Care in Motion, Zorgmagazine en Well Played, bedrijven die in totaal meer dan 1300 medewerkers te werk stellen, is hij erg trots op dit project. “Ik had plannen om in de kustregio een vernieuwend business center te realiseren en vond in Knokke-Heist een schitterende locatie die vlot te bereiken is. Brinkoffice heeft een eigentijdse uitstraling met een bijzonder karakter en dat sprak me enorm aan. Het is een stijlvol en uitnodigend gebouw van de hand van Piet Bailyu, een toparchitect in de kustregio.”

Voor het interieur van het Manon BC deed Baro beroep op interieurarchitect Anthony Boelaert, onder meer gekend van de verschillende Meetdistrict-centra in Antwerpen, Brussel en in het Gentse Ghelamco stadion. “Hij ontwierp voor ons een eigentijds kantoor, gericht op flexibel en wendbaar werken. Als je binnenkomt, heb je een wauw-effect omdat het heel veel klasse uitstraalt. Tegelijkertijd streven we naar minimalisme, eenvoud en perfectie. Dat houdt in dat alles op de juiste plaats staat en bij elkaar past: clean office concept. Hierdoor creëer je een heel rustige, aangename werkomgeving. Een oppervlakte van 500m² is heel ruim, we konden er heel wat leuke plekken realiseren. Het concept van look-and-feel inspireert en stimuleert creativiteit.”

 

In dit concept is het huiselijke karakter belangrijk, werken is als thuiskomen. Er is een salon, er zijn phoneboots, er is een flexdesk werkruimte en er zijn plaatsen waar je rustig op adem kan komen. In de open keuken staan barkrukken bij het aanrecht, ook daar kan je zorgeloos aan de slag. Door de grote ramen valt er veel daglicht binnen, wat voor een heel open gevoel zorgt. Er zijn heldere tinten en warme accenten die harmonieus op elkaar inspelen.

Planet Group

Sam Baro vestigt in Manon Business Center nu ook een regiokantoor van zijn eigen bedrijven. Hij is CEO van Planet Group, de Belgische HR-expert in Flexible & Temporary Staffing, (IT-Planet, HR-Planet en X-Care in Motion). Zusterbedrijven zijn onder andere Zorg Magazine en Well Played.

De hoofdzetel van Planet Group is in Gent gelegen (Planet BC, The Loop). Er zijn regiokantoren in Hasselt en Antwerpen. Door de recente fusie met Talent in Motion zijn er ook regiokantoren in Groot-Bijgaarden en Herentals. Planet Group is met zijn intrek in het Manon Business Center nu in alle Vlaamse provincies aanwezig.

“Het past in de strategie van Planet Group om nationaal te groeien via een regionale aanpak. Een regionale aanwezigheid is belangrijk voor onze klanten, we zijn op die manier vlot bereikbaar om hen te ontvangen. Onze corebusiness is het inzetten van flexibele werknemers. Om snel te schakelen, hebben we medewerkers in heel Vlaanderen. Ook voor hen zijn regiokantoren praktisch, zo is er een goed persoonlijk contact mogelijk.”

Planet Group is een van de snelst groeiende Belgische bedrijven. Op enkele jaren tijd evolueerde het bedrijf van ongeveer honderd tot meer dan duizend werknemers. “Regiokantoren zijn bij het rekruteren belangrijk”, zegt Baro “Sollicitanten uit bijvoorbeeld Hasselt haken af als ze voor de selectieprocedure naar Gent moeten komen. Zeker voor X-Care in Motion, dat in de zorgsector actief is, speelt dat een grote rol. De pandemie toonde aan hoe cruciaal het snel inzetten van flexibele medewerkers is.”

Telewerken op het werk

De pandemie had als gevolg dat telewerk de norm werd en dat bood stof tot nadenken over de organisatie van werk en kantoorruimtes. “Door het coronavirus schakelden we waar het kon uiteraard ook over op telewerken. Tijdens de eerste lockdown bracht dit rust omdat heel veel activiteiten tijdelijk stil vielen. Telewerk is op langere termijn echter niet ideaal. Let wel, telewerk blijft zinvol, bijvoorbeeld als je ongestoord aan een dossier wil werken. Als telewerk een constante wordt, mis je de sociale cohesie tussen de collega’s en de verbondenheid met het bedrijf. Met onze regiokantoren willen we de voordelen van telewerken naar de werkvloer brengen. In onze regiokantoren kan je werken in de keuken, in het salon in een huiselijke sfeer. We krijgen daar heel enthousiaste reacties over. De pandemie maakt ook duidelijk hoe belangrijk veiligheid is. Bij ons hebben medewerkers heel wat ruimte op kantoor, je kan er perfect veilig telewerken op het werk met de juiste social distance.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.