IMG_6050p

Transportbedrijf Xwift betaalt 1000 euro aan al wie een nieuwe chauffeur aanbrengt

Ken je iemand in je omgeving die een rijbewijs C of CE bezit en op zoek is naar een nieuwe job? Dan maak ook jij kans om op een heel eenvoudige manier een premie te verdienen. Xwift, het transportbedrijf uit Nazareth, betaalt 1000 euro (bruto) aan al wie hen aan een nieuwe chauffeur kan helpen.

Vrachtwagenchauffeur is al jaar en dag een knelpuntberoep, maar sinds begin deze zomer gaat het nog harder dan ooit. Na een dip door de coronacrisis, is de transportsector vandaag overbevraagd en is er dan ook een stevige ‘war for talent’ aan de gang. Voor Xwift, het transportbedrijf uit Nazareth, is de uitdaging groot. Om te voldoen aan de noden van de meer dan 2600 klanten zoekt het bedrijf dringend maar liefst 25 chauffeurs. Via de klassieke weg vinden echter te weinig werknemers hun weg tot bij Xwift. Daarom duwt men bij het bedrijf nu het gaspedaal in.

 

Al wie een nieuwe chauffeur kan aanbrengen, maakt niet uit wie u bent, kan zo 1000 euro verdienen. Wie dus iemand in de kennissenkring heeft, die over een rijbewijs C/CE beschikt, en weet dat die persoon op zoek is naar een andere werkgever, kan dit melden via de website van Xwift. Werft het bedrijf de chauffeur aan na een sollicitatiegesprek, dan ontvangt de aanbrenger 500 euro in de eerste week na de opstart van het voltijdse contract en nog eens 500 euro bij een verlenging van het contract na drie maanden. De chauffeur zelf verdient er trouwens ook zelf aan: een tekenpremie van 2000 euro ligt eveneens klaar.

“Ik ben bereid om ver te gaan in onze zoektocht naar betrouwbare en loyale chauffeurs”, zegt CEO Pieter Denys. “We laten vandaag veel potentieel liggen omdat we onze capaciteit aan vrachtwagens te weinig kunnen benutten. Zo zien we potentiële groei in rook opgaan. Ik wil meer dan ooit investeren in mensen die mee met ons willen bouwen aan de groei van Xwift. We doen er dan ook alles aan om het onze mensen naar hun zin te maken.”

Xwift startte in 2007 met vijf chauffeurs. Ondertussen zijn dat er dertig keer zoveel, die samen bijna 1.000.000 kilometer per jaar rijden. Xwift werd in 2020 nog uitgeroepen tot Transport & Logistic employer of the year. Het bedrijf kwam in 2018 nog in het nieuws met zijn nieuwe bonussysteem, waarbij chauffeurs die twee jaar in dienst zijn kans maken op een bedrijfswagen. Ondertussen behaalden 51 chauffeurs de bonus door een combinatie van voldoende werkuren, een goede ongevallenstatistiek én ecodrive score, de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Wie een chauffeur wil aanbrengen, surft naar www.werkenbijxwift.be

Wat zijn de spelregels?

  1. Enkel chauffeurs C/CE met een geldig rijbewijs komen in aanmerking voor de premie.
  2. De chauffeur komt op sollicitatiegesprek en bij positieve afloop wordt een startdatum afgesproken.
  3. Kennis van de Nederlandse taal is een must.
  4. Je ontvangt 500 euro in de eerste week na opstart van het voltijdse contract en nog eens 500 euro bij een verlenging van het contract na 3 maanden.
  5. Je ontvangt een fiche 281.5 voor uw belastingaangifte (hou er rekening mee dat je 33% belasting zal betalen).
  6. De chauffeur in kwestie ontvangt een tekenpremie van 2000 euro bruto (wordt uitbetaald in 3 schijven vanaf de 1ste contractverlenging).