Nieuws Oost-Vlaanderen Trinean kandidaat om 25.000 euro te winnen

Trinean kandidaat om 25.000 euro te winnen

Trinean kandidaat om 25.000 euro te winnen

000000000000000Trinean-047649-corrTest & Measurement Solutions, een bedrijf uit Hasselt, biedt multidisciplinaire oplossingen aan om producten te testen, te meten, te inspecteren, te assembleren en te valideren in bijna alle segmenten van de maakindustrie. Het bedrijf, dat kantoren heeft in België, Nederland en Polen, organiseert dit jaar voor de derde keer de wedstrijd  Time for a Boost.

“We zijn dagelijks bij kmo’s en grote multinationals actief  rond het optimaliseren van de kwaliteit en de economische slagkracht van die ondernemingen”, zegt CEO Kurt Hensen. “Op die manier helpen we hun concurrentiepositie versterken. Daarom hebben we in 2013 het idee gehad een wedstrijd te organiseren waaraan een stimulerende geldprijs is verbonden. We stellen nu voor de derde keer een cheque ter beschikking van 25.000 euro voor een innovatief test- en meetproject.”

Op 18 maart zijn de drie genomineerden bekendgemaakt voor de prijs. Op 25 maart krijgen zij bezoek van een zeskoppige jury die bestaat uit 5 onafhankelijke vertegenwoordigers van het Innovatiecentrum Vlaanderen, BAN Vlaanderen, JCI Limburg, Agoria, DSP Valley en de organisator Test & Measurement Solutions.  De winnaar wordt in april bekend gemaakt.

Eén van de drie genomineerden is het Gentse Trinean NV, een spin-off  van de Universiteit Gent en IMEC, die geleid wordt door Philippe Stas. Het bedrijf ontwikkelt, assembleert en commercialiseert hoogwaardige instrumentatie en consumables voor moleculaire spectroscopie op microvolumestalen.  Deze instrumenten, uitgerust met geavanceerde analytische software, worden ingeschakeld voor kwantificatie en kwaliteitscontrole van DNA, RNA en proteïnestalen. De tegenstanders waartegen Trinean het moet opnemen zijn Canberra Semiconductor uit Olen, een producent van germanium en silicium detectoren en Amcor Flexibles uit Halen, een leverancier van flexibele verpakking.

Kurt Hensen, CEO van Test & Measurement Solutions: “We zijn verheugd dat de passie voor productkwaliteit nog steeds sterk leeft in Vlaanderen. We zien ook dat de interesse in de wedstrijd groeit vanuit diverse sectoren. De 3 genomineerde bedrijven van dit jaar zijn actief in de medische, semiconductor en verpakkingsindustrie. Het zijn bedrijven die zich uitgesproken engageren om aan kwaliteitoptimalisatie te doen en afval willen vermijden. Een efficiënt inspectie-, controle- of meetsysteem zal een belangrijke bijdrage betekenen om hun producten zonder defecten af te leveren waardoor ook hun reputatie in de markt bewaard blijft.“    

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.