Kristof en Evelien leiden je dit weekend graag rond op hun melkveebedrijf Driehoekshoeve. Foto: if Kristof en Evelien leiden je dit weekend graag rond op hun melkveebedrijf Driehoekshoeve. Foto: if

Twee Deinse landbouwbedrijven zetten deuren open voor Dag van de Landbouw

Het is komende zondag Dag van de Landbouw, een dag waarop verschillende land- en tuinbouwers in Vlaanderen hun deuren openen voor een unieke kijk achter de schermen van hun bedrijf. In Deinze kan je dit weekend terecht voor een bezoek aan het melkveebedrijf van Kristof en Evelien of de zorgboerderij van Goderick en Annemarie.

Tussen 10 en 17 uur openen Kristof Everaert en Evelien Zutterman de deuren van hun Driehoekshoeve in de Houtakker in Deinze. In 2013 nam Kristof het landbouwbedrijf over van zijn ouders Paulette en Patrick, die er nog steeds dagelijks een handje toesteken. Het melkveebedrijf telt maar liefst 180 melkkoeien, en daarnaast nog vele kalfjes en jonge runderen.

Zaterdag kan je bij Kristof en Evelien terecht voor een rondleiding tussen de kalfjes, runderen en melkkoeien en een unieke kijk in de stallen. Kinderen kunnen er proberen om een nepkoe te melken, terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Bij Goderick Meuninck en Annemarie Vroman kan je tussen 10 en 18 uur een kijkje komen nemen achter de schermen van hun sierteeltbedrijf en zorgboerderij. Naast het telen van kamerplanten, ontvangen ze er ook jongeren met een zorgbehoefte op hun kampeerweide, om hen te laten kennismaken met het leven van een landbouwer.

Foto: if
Foto: if

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je deelnemen aan een van de rondleidingen in de serres en zelf het kampeerterrein van de zorgboerderij ontdekken. De Landelijke Gilden openen er samen met familieleden en zorggasten een bar en eetstand en een artisanale markt, waarvan de opbrengst ten goede komt van de zorgbehoevenden. Voor de kinderen is er ook een springkasteel, een trampoline en kindergrime, alsook een kleine attentie.