Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse bedrijven krijgen FAC-kwaliteitskeurmerk

Twee Oost-Vlaamse bedrijven krijgen FAC-kwaliteitskeurmerk

Twee Oost-Vlaamse bedrijven krijgen FAC-kwaliteitskeurmerk

Dirk en Marc TimmermanPauwels Glassprojects, gespecialiseerd in complexe glasconstructies en koepels,  uit Ninove en Timmerman, producent en toeleverancier van ramen en deuren, uit Maldegem, hebben begin augustus het FAC-kwaliteitskeurmerk behaald. Voor architecten, bouwheren en aannemers is dit de garantie op kwaliteit. De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) kent dit label pas toe ná onderzoek door onafhankelijke keuringsinstanties.

De Federatie van Aluminium Constructeurs werkt stevig aan de professionalisering van de sector met advies, themasessies en opleidingen. Gegarandeerde kwaliteit aanbieden is voor geen enkel bedrijf vrijblijvend. Het vereist degelijke vakkennis van de medewerkers en een uitgekiende organisatie.

Pauwels Glassprojects en Timmerman verwierven het FAC-keurwerk, na controles door onafhankelijke keuringsorganisaties in het atelier maar ook op de werf. Voor gecertificeerde kwaliteit moeten productie en installatie naadloos op elkaar aansluiten. Elk jaar gebeuren nieuwe controles om de naleving van de certificatie-eisen op de voet te volgen.

Aan de basis van het FAC-keurmerk ligt het FAC-Kwaliteitshandboek, dat ook voor beide ondernemingen een referentie is. Het is trouwens een bestseller voor verschillende actoren in de bouwsector : architecten, studiebureaus, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen. Zij worden immers dagelijks geconfronteerd met kwaliteitsaspecten. De inhoud, uitsluitend geschreven door experts in de materie, wordt permanent aangepast aan de eisen van de alumarkt.

De bedrijven controleren zelf nauwkeurig de kwaliteit van elke stap in het process, van productie tot en met levering of installatie van de aluminiumconstructie.

Met het gecertificeerde FAC-keurmerk, een ijkpunt voor vertrouwen in kwaliteit, kunnen Pauwels Glassprojects en Timmerman, elk in hun sector, zich nu nog degelijker onderscheiden van andere aluminium constructeurs.

Pauwels Glass wordt geleid door Nico Flamez en Iwein Buyse en heeft meer dan 40 jaar ervaring in complexe glasstructuren, koepels en staalconstructies. De onderneming maakt zelf de ontwerpen en staat ook in voor de productie en de montage. Het bedrijf kan prat gaan op diverse realisaties in de Benelux en Rusland.

Timmerman, wordt geleid door Dirk en Marc Timmerman (foro) en  is producent en toeleverancier van ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten en zonwering. Het bedrijf richt zich op de woningbouw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.