Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse genomineerden voor Talent Mobility Award

Twee Oost-Vlaamse genomineerden voor Talent Mobility Award

Twee Oost-Vlaamse genomineerden voor Talent Mobility Award

geert-voldersHR-dienstverlener Ascento, onderdeel van t-groep, heeft de genomineerden voor de gloednieuwe ‘Talent Mobility Award’ bekendgemaakt. Center Parcs Europe (Mol), FOD Financiën (Brussel), Janssen Pharmaceutica (Beerse), Meat&More (Aalter) en Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen (Gent) werden geselecteerd uit 40 cases en zijn in de running om verkozen te worden als meest wendbare organisatie van België. Twee van de vijf genomineerden zijn dus Oost-Vlaamse bedrijven.

De award zal op 21 september 2016 worden uitgereikt door een professionele jury bestaande uit: zeilster Evi Van Acker, Bart Buysse (Directeur-Generaal bij het Verbond van Belgische Ondernemingen), Paul Verschueren (Director Research & Economic Affairs Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Proximus), Nele De Cuyper (Professor in Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Geert Volders (Directeur Ascento) en Filip Vanderbeken (Directeur t-interim).

De recordcijfers van 2015 op het vlak van ziekteverzuim, het groot aantal werknemers dat kampt met overmatige stress en het feit dat iedereen langer zal moeten werken, tonen aan dat er bij Belgische bedrijven nood is aan een HR-beleid dat positieve en duurzame inzetbaarheid van talenten stimuleert. Daarom lanceerde Ascento de ‘Talent Mobility Award’, om de meest wendbare organisatie in België in de kijker te zetten. Bovendien hoopt Ascento met de award kennis en informatie te verspreiden over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

“We hebben de ‘Talent Mobility Award’ gelanceerd om een duurzaam HR-beleid waar wendbaarheid centraal staat te stimuleren. De inspirerende cases van de genomineerden over onderwerpen zoals loopbaanbegeleiding, zelfleiderschap, jobrotatie en talentontwikkeling zijn mooie praktijkvoorbeelden en bieden leerrijke informatie voor organisaties die willen inzetten op wendbaarheid. De vijf genomineerden vormen een mooie mix en tonen aan dat wendbaarheid in elke organisatie, privé of overheid, een meerwaarde kan betekenen,” aldus Geert Volders (foto), Directeur Ascento.
Een professionele jury zal op 21 september 2016 de winnaar van de ‘Talent Mobility Award’ bekendmaken.

Evi Van Acker: ambassadrice van de ‘Talent Mobility Award’
“Er is een mooie parallel tussen de nood aan wendbaarheid op een zeilboot en de nood aan wendbaarheid binnen een organisatie. Net zoals ik mij wendbaar moet opstellen om in steeds veranderende omstandigheden de juiste koers te kunnen volgen, dienen ook organisaties hun talenten verder te ontwikkelen zodat zij optimaal inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. De cases van de genomineerden zijn zeer inspirerend en ik ben dan ook zeer vereerd om te mogen meewerken aan dit initiatief,” aldus Evi Van Acker over haar rol als ambassadrice en jurylid van de award.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.