Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse koks strijden om titel Eerste Kok van België

Twee Oost-Vlaamse koks strijden om titel Eerste Kok van België

Twee Oost-Vlaamse koks strijden om titel Eerste Kok van België

MAARKEDAL/SINT-DENIJS – De Gastronomische Club Prosper Montagné gaat opnieuw op zoek naar de ‘Eerste Kok van België’. De laureatenlijst van de Prijs Prosper Montagné telt heel wat namen van chefs die inmiddels Michelin-sterren en/of hoge Gault Millau-scores wisten te behalen. De finale van deze aartsmoeilijke kookwedstrijd vindt plaats op maandag 1 oktober 2018. Diezelfde dag wordt ook de 3de editie van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België” georganiseerd. Beide finales gaan door in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

Oost-Vlamingen Fabian Bail, chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal en David Grosdent, chef van restaurent ‘L’Envie’ in Sint-Denijs strijden dit jaar mee om de titel. Voor Bail is het al de derde keer dat hij het tot in de finale schopt. Grosdent werd dit jaar voor de eerste maal geselecteerd.

De andere finalisten zijn Benny Deschamps (Brasserie Nieuwpoort), Lukas Moonens (Boury in Roeselare) en Sander Van de Walle (Sel Gris in Duinbergen).

Vorig jaar sleepte Oost-Vlaming Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant ‘Fleur de Lin’ te Zele, de titel in de wacht. De prijs voor “Eerste Maître d’hôtel van België” ging toen naar Paul-Henri Cuvelier, die net als Fabian Bail werkt voor restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.