Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse wasserijen zijn ecologische trendsetters

Twee Oost-Vlaamse wasserijen zijn ecologische trendsetters

Twee Oost-Vlaamse wasserijen zijn ecologische trendsetters

wdkHet nieuwe mantra in ondernemingsland is dat bedrijven in staat moeten zijn om zich bijzonder flexibel op te stellen om zich zo te kunnen aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. In een aantal specifieke sectoren is die flexibiliteit nog een grotere must.  Eén ervan is die van de wasserijen, die met name in de zomer, als hotels dagelijks grote hoeveelheden lakens moeten ververversen, op volle toeren moeten draaien. Twee Oost-Vlaamse wasserijen, Wasserij De Keukelaere uit Deinze en Romi Laundry Services uit Wetteren, tonen zich erg bedreven in die flexibiliteit en hebben op die manier een stevige reputatie uitgebouwd.

“Sinds einde 2012 werken wij in groepsverband”, legt Dirk Ingelbrecht uit.  Ons werkgebied omvat heel Vlaanderen en Brussel.  Daarnaast hebben wij een aanzienlijke klantenportefeuille in Noord-Frankrijk, regio Rijsel – Duinkerke. Met onze ruim 150 medewerkers, deels bestaande uit interims en jobstudenten, kunnen wij soepel inspelen op de voortdurend wisselende vraag van ons ruime klantenbestand. We houden ook de infrastructuur en het machinepark up-to date. Dat gebeurde een tijdje geleden nog met de investering van één miljoen euro in  de vernieuwing van een mangelstraat voor het strijken van lakens en dekbedovertrekken.”

WDK en ROMI focussen zich op het onderhouden en verhuren van bed-, bad- en tafellinnen  voor de meest diverse horecazaken en richt zich daarnaast op verhuur en onderhoud van beroepskleding, inclusief de professionele reparatie van werkpakken of specifieke nabehandeling van veiligheidskledij, en op de verhuur van antivuilmatten, al dan niet met bedrijfslogo’s.

Dirk Ingelbrecht benadrukt dat De Keukelaere en Romi bijzonder veel aandacht besteden aan het milieu. “Per kilogram was verbruiken wij amper twee liter water. Samen met onze service op maat, en onze grote flexibiliteit, helpen onze ecologische inspanningen ervoor zorgen dat ons klantenbestand blijft groeien.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.