Nieuws Oost-Vlaanderen Twee "oscarnominaties" voor Sint-Niklase startup

Twee "oscarnominaties" voor Sint-Niklase startup

Twee "oscarnominaties" voor Sint-Niklase startup

zwofwAugmented en virtual reality zijn hot. In steeds meer toepassingen gebruiken ondernemingen een mix van de realiteit en van digitale elementen om hun boodschap te verkondigen.

World of Waw, de startup die door Tina Stoobandt werd opgericht in Sint-Niklaas is één van de pioniers in deze markt en sleepte nu twee nominaties in de markt voor de “Auggies”, zeg maar de “oscars” voor de beste  augmented reality toepassingen, die begin juni in Silicon Valey worden uitgereikt.

De 3D product configurator van World of Waw is genomineerd voor “Best Tool“, en helpt meubelfabrikant Recor om zijn nieuwste meubellijnen in alle mogelijke varianten interactief te presenteren.  “Bij elke aanpassing die consumenten invoeren – bijvoorbeeld een andere houtsoort – zien ze ook meteen het effect op de prijs”, zegt Tina Stroobandt.   “Al wie custom producten maakt, kan een visualisatietool als deze goed gebruiken’, geeft ze nog aan. “Haast niemand kan uit een stalenboek een stofje kiezen en zich foutloos voorstellen hoe een sofa er in dat materiaal zou uitzien. Of hoe dat zwembad zijn tuin opwaardeert. Of hoe dat maatpak met die manchetten en kraag straks uiteindelijk geleverd wordt. Dankzij onze product configurator gaan klanten spelenderwijs op ontdekkingstocht door het assortiment van de fabrikant, stellen ze het product van hun dromen samen en plaatsen ze de bestelling.”

Voorts zijn de “Smart Wonders” die World of Waw ontwikkelde voor Lilliputiens genomineerd voor “Best Toy”. Ze tonen de kracht van een samenwerking tussen high tech games en aaibaar speelgoed van topkwaliteit.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.