Nieuws Oost-Vlaanderen Twee verzekeringskantoren gaan samen verder onder de naam ASSECURE

Twee verzekeringskantoren gaan samen verder onder de naam ASSECURE

Twee verzekeringskantoren gaan samen verder onder de naam ASSECURE

ASSENEDE/EEKLO/ERTVELDE/EVERGEM – Twee exclusieve KBC-verzekeringskantoren uit Oost-Vlaanderen hebben besloten samen verder te gaan onder de naam ASSECURE. Het gaat om Van de Velde Verzekeringen met vestigingen in Assenede en Eeklo, en De Clercq & De Wispelaere met kantoor in Ertvelde en Evergem. 

De fusie brengt heel wat jaren ervaring in de verzekeringswereld samen. Van de Velde Verzekeringen werd opgericht door de vader van huidige zaakvoerders Wim en Sam Vandevelde in 1977. Ook hun derde broer Bert Van de Velde is werkzaam in het familiebedrijf. De Clercq & De Wispelaere is een fusie van het kantoor van Marleen De Wispelaere, dat opgericht werd in 1980 en dat van Tom De Clercq, ontstaan in 2001. In 2006 besloten de twee reeds de krachten te bundelen. Met de oprichting van ASSECURE zien we nu dus opnieuw een nieuwe fusie in de verzekeringswereld regio Meetjesland en de Gentse Kanaalzone.

Focus per vakgebied

“We dragen allebei dezelfde waarden en normen uit”, zegt Wim Vandevelde. “Voor jaar benaderde De Clercq & De Wispelaere ons voor een geleidelijke overdracht van portefeuille aangezien een van hun vennoten over een aantal jaar op pensioen zou gaan. Voor ons kwam dit als geroepen aangezien we met onze 16 medewerkers op een zekere limiet botsten. We wilden graag verder groeien en meer gaan focussen op bepaalde specialisaties. Dankzij deze samenwerking kunnen we dat nu realiseren.”

“Onze visie ligt in dezelfde lijn én we hebben aaneensluitende werkgebieden”, vervolgt Marleen De Wispelaere. “Samen beschikken we nu over een team van 25 mensen en het is de bedoeling dit nog verder uit te breiden. Op die manier kunnen we onze medewerkers voldoende groeimogelijkheden geven en onze klanten een specialist per vakgebied aanbieden.”

Nieuwe naam en logo, vertrouwde aanpak

Een nieuwe start betekent ook een nieuwe naam, die niet toevallig gekozen is. Wim Van de Velde legt uit: ” “ASS” staat voor assurances of verzekeringen, “SECURE” betekent beveiligen of verzekeren en “CURE” staat voor het ontzorgen van de klant. Zo staan we bij schadegevallen 24 op 24 en7 op 7 klaar om te helpen. Ten slotte komt ook Assenede voor in de naam, de plek waar onze maatschappelijke zetel gevestigd is.”

De zaakvoerders van beide bedrijven alsook alle medewerkers blijven aan boord. Tom De Clercq: “Onze baseline is “Vertrouwd verzekerd”. Het blijven de vertrouwde gezichten als aanspreekpunt en onze klanten kunnen zeker zijn dat ze goed en correct verzekerd zijn. We willen verder groeien, maar vooral ook dicht bij onze klant blijven staan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.