Nieuws Oost-Vlaanderen Tweede generatie Memo met nieuwe aandeelhouder klaar voor de toekomst

Tweede generatie Memo met nieuwe aandeelhouder klaar voor de toekomst

Tweede generatie Memo met nieuwe aandeelhouder klaar voor de toekomst

ZELE – BNP Paribas Fortis Private Equity (hierna: BNPPF PE) zet z’n schouders onder Memo Group, een groep van contactcenters gespecialiseerd in hoge kwaliteits-customer care en patient care services. “De manier waarop Memo Group mensen centraal zet zowel aan klantzijde als binnen het bedrijf was één van de doorslaggevende beslissingsfactoren voor deze samenwerking. Bovendien staan er overwegend vrouwen aan het roer en dat op alle niveaus. Zulke rolmodellen hebben we nodig, want ze helpen om een pad te maken naar een meer inclusieve toekomst.”

De hoofdzetels van Memo Group bevinden zich in Zele en Genk. Daarnaast zijn er ook afdelingen in Aalst, Brugge en Geel. Na enkele jaren van sterke organische groei in combinatie met overnames is de groep uitgegroeid tot 140 medewerkers en een klantenportefeuille met o.a. Siemens, Pfizer, Sanofi, Bayer, Dockx, Air Liquide, Corda Campus, ASX en vele honderden kmo’s en zelfstandigen, vooral in de medische sector.

Memo Group is marktleider bij de contactcenters waarin vast aangenomen mensen, met een hoge anciënniteit en een hoog opgeleide achtergrond centraal staan. Een gepatenteerde werkmethode linkt mensen op basis van hun competenties. Zo ontstaan er kleinere zelfsturende teams die werken voor een specifieke kantengroep. Daarnaast zijn ook complexe call handling, maatwerk en IT-innovatie belangrijke pijlers binnen het bedrijf.

Kinderen nemen het roer over

Christine Vastenavondt richtte in 1992 Memo Group op. “30 jaar geleden zag ik, als verpleegster van opleiding, een opportuniteit om artsen en specialisten te helpen met telefoonpermanentie. De solide werkmethodes en filosofie waarin mensen – grotendeels vrouwen – een belangrijke rol spelen, hebben Memo doen groeien tot het bedrijf dat het nu is. Ik had enkel kunnen dromen dat mijn kinderen dit succesverhaal wilden verderzetten”, zegt oprichtster Christine Vastenavondt.

“Ruth en Michael zijn al 10 jaar actief in het bedrijf en klaar om samen met de nieuwe partner BNPPF PE de groep verder uit te bouwen tot marktleider binnen de Benelux. Ruth zet mijn rol als operationeel CEO verder en Michael zal haar als strategisch CEO bijstaan.”

 

Ruth en Michael De Decker: “We waren gecharmeerd door de oplossing die BNPPF PE voorstelde om de familiale opvolging financieel te ondersteunen. BNPPF PE’s langetermijnvisie en rol als minderheidsaandeelhouder sluiten naadloos aan met onze toekomstplannen en onze waarden. Bovendien kunnen we bogen op hun brede expertise in de begeleiding van ondernemingen.”

“Als BNPPF PE waren we snel overtuigd door het financiële track record en de operationele performantie van Memo Group. Bovenal stelden we vast dat mensen hier het verschil maken. We zetten graag onze schouders onder de expansieplannen zoals uitgetekend door het nieuwe management”, zegt BNPPF PE.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.