Nieuws Oost-Vlaanderen Tweede nacht van de mode in Deinze toont veerkracht winkeliers

Tweede nacht van de mode in Deinze toont veerkracht winkeliers

Tweede nacht van de mode in Deinze toont veerkracht winkeliers

deinzeNa de eerste nacht van de mode in 2014 was het enthousiasme van de organisatoren, de deelnemers, de partners en de aanwezigen zo groot dat het niet anders kon of dit evenement zou dit jaar een vervolg krijgen. De tweede nacht van de mode in Deinze vindt dan ook plaats in de Brielpoort op vrijdag 27 februari. Achttien handelszaken zullen er hun nieuwe lente- en zomercollectie showen.

Hun aanbod aan kledij, schoenen, hoeden, brillen en andere modeaccessoires wordt op de catwalk getoond door vrouwen, mannen en kinderen.

De show zelf is in handen van La Strada Fashion en zal meer dan anderhalf uur duren.  Na de show wordt een pakket aan prijzen verloot onder de aanwezigen. De prijzenpot bedraagt dit jaar  2.850 euro! Alle aanwezigen krijgen na de show een gratis glas cava en een rijkelijk gevulde goodiebag. Een aantal andere zelfstandige handelaars uit Deinze hebben bovendien de handen in elkaar geslagen om tijdens dit event de catering te verzorgen.

Caroline Wouters (Scarpette), Liesbeth De Pestel (Nancy Store), Lieven De Clercq (Optiek Lammerant), Dominique De Bock (Dominique Fashion),  Jürgen Vaernewyck (Eeuwenaert) van de opperdekenij Deinze, die vorig jaar dit initiatief hebben genomen, rekenen erop dat de Brielpoort met 1.200 aanwezigen helemaal vol zal zitten. Bovendien breien ze dit jaar aan de Nacht van de mode ook nog een vervolg met een zogenaamde Fashion Week, die loopt van 28 februari tot 8 maart en waarvan ze hopen dat die extra volk naar de winkels zal trekken.

“Het gaat om een fantasisch initatief”, zegt burgemeester Jan Vermeulen, “dat aantoont dat de handelaars in Deinze bij al de negatieve berichtgeving die we de laatste tijd over de retail hebben gehoord, het hoofd niet laten hangen, maar juist extra de mouwen opstropen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.