Nieuws Oost-Vlaanderen Twikey tankt vers kapitaal voor Europese doorbraak

Twikey tankt vers kapitaal voor Europese doorbraak

Twikey tankt vers kapitaal voor Europese doorbraak

00000000000000000domiDe Gentse onderneming Twikey trekt groeikapitaal aan van het Ark Angels Activator Fund (AAAF)en een aantal Business Angels van BAN Vlaanderen. Ook de bestaande aandeelhouders investeren bijkomend.

Twikey, werd in 2013 opgericht door ondernemers die hun sporen verdiend hadden in ebanking en wordt geleid wordt door Dominique Adriansens (foto). Op korte tijd werd het bedrijf markleider in zogenaamde eMandates. Het bedrijf zal het nieuwe geld gebruiken om zijn positie in België en Nederland te consolideren en uit te groeien tot de marktstandaard. Tegelijk kijkt Twikey naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland waar het al zijn eerste stappen in de markt gezet heeft.

Twikey ontwikkelt en integreert oplossingen voor e-Mandaten: elektronische goedkeuringen voor domiciliëringen en automatische incasso. Het gaat om een nieuwe technologie en markt. Twikey functioneert via zijn platform als cruciale schakel tussen technologie, banken en gebruikers.

De onderneming heeft intussen een eenvoudige en veilige oplossing operationeel om terugkerende betalingen via rekeningen bij meer dan 3.700 Europese banken mogelijk te maken. Twikey stelt de gebruikers een softwareplatform ter beschikking waarop zij hun klanten een beveiligde procedure laten doorlopen om mandaten te ondertekenen. Het platform wordt aangepast aan de contractuele bepalingen van de klant en aan de eisen van zijn sector en is geïntegreerd met een groot aantal courante boekhoud- en CRM systemen en webshop engines. Twikey is de eerste operationele Mandate Service Provider in België en Nederland. Het sloot reeds partnerships met Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC, Bank J. Van Breda & C°, ING, Rabobank en ABN-Amro.

Dominique Adriansens: “Met het nieuwe kapitaal gaan we onze groei verder financieren. Ons product is klaar voor de Europese markt. Na het finetunen voor de veeleisende Belgische markt, trekken we nu ook naar de Nederlandse markt. Daartoe gaan we naast België ook in Nederland een sales team opzetten dat onze complexe en uitdagende business naar de markt kan brengen. Er is in Europa een potentieel van 550.000 ondernemingen die domiciliëring of automatische incasso gebruiken als inningmechanisme. Na Nederland komen dan ook Duitsland en Frankrijk aan de beurt.”

Twikey telt onder zijn klanten vandaag onder meer Weight Watchers, De Persgroep en De Standaard Boekhandel in België en MyOrder in Nederland. Het platform is ideaal geschikt voor de markt waar met een abonnementsformule wordt gewerkt, als bvb. fitnesscentra, Telecom en utiliteitsdiensten. Daarnaast worden dankzij de samenwerking met de banken ook B2B akkoorden of Zakelijke incasso’s volledig elektronisch afgehandeld. Dit betekent meestal weken wachttijd uitgespaard.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.