Nieuws Oost-Vlaanderen Ucare richt nieuw opleidingscentrum op

Ucare richt nieuw opleidingscentrum op

Ucare richt nieuw opleidingscentrum op

Wim-Croonen-225x300Ucare opent een eigen academie en lanceert het zogenaamde strength based leadership, een primeur voor België. Het hr- en selectiebureau, dat in Oost-Vlaanderen kantoren heeft in Gent, Ninove, Sint-Niklaas en Merelbeke wil de rollen omdraaien en in opleidingen focussen op de sterke punten van het personeel. Met sterkere bedrijven tot gevolg.

Elke werknemer volgt jaarlijks voor zo’n 1.000 euro aan opleidingen. Toch leidt dit zelden tot meer succesvolle bedrijven. De verklaring? Deze opleidingen focussen vooral op het wegwerken van ieders zwakke punten. Dat moet en kan ook beter, vindt Ucare, de expert in loopbaanbegeleiding, outplacement en selectie & assessment met kantoor in Leuven.

“In de pas opgerichte Ucare Academy lanceren we daarom strength based leadership. Een leiderschapsprogramma dat precies het tegenovergestelde doet: het ontwikkelt én stimuleert sterke punten”, zegt Wim Croonen (foto), senior consultant en bestuurder van Ucare. “Vanaf oktober worden de eerste future leaders gevormd.”

Pak de problemen en beperkingen van werknemers aan en het zal automatisch leiden tot betere prestaties. Een veel gebruikte stelling die door Croonen en Hugo Alberts, initiatiefnemers Ucare Academy, van tafel wordt geveegd. Ze baseren zich op onderzoek van het Amerikaanse bureau Gallup. Een aanpak die inzet op het uitspelen en verbeteren van sterke punten werkt het best om mensen en teams naar een hoger niveau te tillen. Het was de geboorte van de nieuwe beweging strength based leaderschap, die door Ucare in België wordt geïntroduceerd.

“Veel succesvolle bedrijven en organisaties in het buitenland maken de switch naar sterkte-denken. Daarom lanceren we de Ucare Academy, een opleidingscentrum met focus op loopbaan- en leiderschapsontwikkeling”, stelt Croonen.

De expert class bestaat uit vijf modules, gespreid over evenveel dagen. “In deze opleiding dompelen we deelnemers onder in de wereld van oplossingsgericht coachen, waarderend leiderschap en positieve psychologie. We hanteren één duidelijke insteek: focus op ieders sterkte punten. Het effect op de productiviteit en efficiëntie is veel groter dan proberen zwakke punten weg te werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.