Nieuws Oost-Vlaanderen Ultrabreedband pionier Pozyx haalt € 2,5 miljoen op

Ultrabreedband pionier Pozyx haalt € 2,5 miljoen op

Ultrabreedband pionier Pozyx haalt € 2,5 miljoen op

GENT – POZYX, pionier in nauwkeurige plaatsbepaling via ultrabreedband (UWB), kondigt met trots een investering van 2,5 miljoen euro aan van KBC Focus Fund en Saffelberg Investments. De Gentse (I)IoT-start-up zal het kapitaal aanwenden om zijn internationale groei te stimuleren door zijn partnernetwerk uit te breiden en om zijn innovatieve productportfolio voor smart manufacturing en smart warehousing-klanten te versterken.

Pozyx startte in 2015 met de hardware- en softwareontwikkeling van ultrabreedbandtechnologie (UWB) als spin-off van de Universiteit Gent. Sindsdien kent UWB een snelle opmars als een zeer nauwkeurig en kosteneffectief real-time lokalisatiesysteem voor industriële klanten. Met Pozyx-producten kunnen klanten zowel mensen als voorwerpen tot op 10 centimeter nauwkeurig volgen om bedrijfsprocessen sneller, makkelijker en efficiënter te maken. Het team van Pozyx telt ondertussen 25 medewerkers. Met meer dan 4.000 klanten in 80 landen worden de oplossingen van de Gentse start-up gebruikt door enkele van de grootste en innovatiefste klanten ter wereld (Airbus, Arcelor Mittal, Honda, MIT) om productie en opslag nog slimmer te maken.

Sterk partnernetwerk opbouwen

“We zien een ongelooflijk momentum voor onze oplossingen nu meer klanten de voordelen van ultrabreedband ontdekken”, zegt Samuel Van de Velde, oprichter en CEO van Pozyx. “Ons productportfolio gericht op industriële klanten is nu klaar en we zijn bijzonder blij met de nieuwe investering. Met het kapitaal kunnen we snel groeien door wereldwijd een sterk partnernetwerk op te bouwen. En het geeft ons nog meer ruimte om innovatieve producten verder te ontwikkelen voor smart manufacturing en smart warehousing-klanten.”

Nuno Carvalho, Investment Director bij KBC Focus Fund: “Pozyx is een mooi voorbeeld van hoe een start-up met diepgaande domeinexpertise en technologische knowhow in slechts enkele jaren een marktreferentie kan worden. De innovatieve benadering van het team om commercieel beschikbare ultrabreedbandtechnologie (UWB) te gebruiken voor real-time locatiesystemen, heeft weerklank gevonden bij zowel kleine als grote bedrijven over de hele wereld. Het indrukwekkende klantenbestand van Pozyx bevestigt de kracht van hun waardevoorstel: de verbetering van bedrijfsresultaten door bedrijfsprocessen te optimaliseren en een verhoging van de omzet door nieuwe bedrijfsmodellen te creëren op basis van nauwkeurige plaatsbepaling en de bijbehorende gegevensinzichten. ”

Leidende rol wereldwijd

Luc Osselaer, Director bij Saffelberg Investments voegt er aan toe: “We hebben twee jaar geleden voor het eerst in Pozyx geïnvesteerd en sindsdien hebben we het bedrijf zien uitgroeien tot een wereldleider in nauwkeurige plaatsbepaling. Wij geloven dat UWB een cruciale rol zal spelen bij het verbeteren van de productiviteit, intelligentie en veiligheid in alle bedrijfstakken, van logistiek tot entertainment en landbouw. We zijn trots dat België wereldwijd een leidende rol kan spelen in deze sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.