Nieuws Oost-Vlaanderen Uniek cohousingproject in Oostakker

Uniek cohousingproject in Oostakker

Uniek cohousingproject in Oostakker

0000000000cohIets meer dan een jaar lang werkten 15 buren aan het ontwerp van hun eigen woningen en omgeving in Oostakker. Op 1 april 2015 dienen zij samen met projectontwikkelaar Bostoen uit Drongen, die een samenwerking aanging met Cohousingprojects uit Vinderhoute, de bouwaanvraag in.

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar cohousingwoningen namen de Drongense bouwfirma Bostoen en Cohousing Projects het initiatief om een site in Oostakker ter beschikking te stellen. Het Cohousingproject in Oostakker, gelegen in Aan de Ratte, werd door EVR-architecten uit Gent ontworpen volgens het principe van vraaggestuurd bouwen. De toekomstige bewoners beslisten zelf in overleg met ontwikkelaar Bostoen hoe de wijk, de tuin, de wegenis en de woningen eruit zullen zien. Dit leidde tot een doorgedreven duurzaam woonproject met: 15 passiefwoningen, één centraal warmtenet voor verwarming en sanitair warm water voor alle woningen, 15 privétuinen en één grote gemeenschappelijke tuin, een gemeenschappelijk gebouw van 300 vierkante meter met wassalon, living, atelier, speelzolder en bureau, plaats voor 63 gewone  fietsen en parkeerplaatsen voor deelauto’s.

De bouwwerken starten eind 2015, de eerste afgewerkte woningen zijn voorzien eind 2016. Eef Tanghe van Cohousing Projects en Christophe Van Bever van Bostoen  benadrukken dat het project een perfect voorbeeld is van hoe ook in de bouwwereld allerhande nieuwe vormen van samenwerking ontstaan om in te spelen op de veranderende maatschappelijke noden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.