Schermafbeelding 2021-11-01 om 15.20.16

Uniek samenwerkingsproject HOGent en MCL Consultancy

GENT - Dit najaar start er een uniek samenwerkingsproject tussen HOGent en MCL Consultancy (onderdeel van Resolvus). Tijdens een 4-tal sessies gespreid over najaar 2021 en voorjaar 2022 worden voor de laatstejaarsstudenten en alumni van HOGENT afdeling Bedrijfsmanagement een aantal praktijkgerichte onderwerpen gebracht die ongetwijfeld nuttig zijn in de verdere carrière van de (ex) studenten. Via het netwerk van MCL Consultancy/Resolvus is er telkens een boeiende interactie tussen studenten, professionals en ondernemers.

MCL Consultancy uit Sint-Martens-Latem heeft ruim 15 jaar ervaring in het voorzien van financiële expertise van hulpboekhouding tot management niveau in heel wat bedrijven. Dat werd opgemerkt door Resolvus dat MCL Consultancy overnam. Het bedrijf stelt nu zijn expertise ter beschikking van de studenten van HOGENT.

"Met dit initiatief willen we op een niet academische manier de belevingen en ‘lessons learned’ toelichten aan studenten die honger hebben naar ervaringen uit te praktijk", vertelt Edwig Tanghe van MCL Consultancy. "De combinatie van een theoretisch samengesteld lessenprogramma aangevuld met problematieken uit het bedrijfsleven zijn enorm verrijkend en veel collega’s waren onmiddellijk bereid om hun ervaringen te delen."

"Voor HOGENT betekent dit ook een meerwaarde in ons opleidingsprogramma Bedrijfsmanagement", aldus Carine Coppens Opleidingshoofd Bedrijfsmanagement bij HOGENT. "De eerste sessie (Waardecreatie bij ondernemingen) is gestart op donderdag 26 okt. De inschrijvingen hiervoor liepen vlot binnen en bevestigen de interesse voor dit programma."

Voor meer info: www.hogent.be/nieuws-info/agenda.