Nieuws Oost-Vlaanderen Unieke samenwerking pakt versnippering in start-up en scale-up ecosysteem aan

Unieke samenwerking pakt versnippering in start-up en scale-up ecosysteem aan

Unieke samenwerking pakt versnippering in start-up en scale-up ecosysteem aan

Het Vlaamse start-up en scale-up ecosysteem is vandaag sterk versnipperd. Startende ondernemers kunnen op heel wat ondersteuning rekenen, maar ze zien vaak door de bomen het bos niet meer. Netwerk Ondernemen en Start it @KBC slaan nu de handen in elkaar om start-ups en scale-ups nog sterker te ondersteunen. Vier programma’s spelen in op de belangrijkste uitdagingen die beginnende ondernemers op zich af zien komen.

“We delen dezelfde visie op de ondersteuning van start-ups en scale-ups”, zegt Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van Start it @KBC. “De founders staan centraal, we nemen bijvoorbeeld allebei geen belang in de start-ups en de scale-ups die deel uitmaken van ons programma. Vier op de tien van onze start-ups volgt nu ook al een groeitraject bij Netwerk Ondernemen, het is een logische stap om nauwer samen te werken.”

Vier knelpunten, vier programma’s

Gert Gijbels, CEO van Netwerk Ondernemen: “Met projectfinanciering van VLAIO gaan we de komende vier jaar vier programma’s uitbouwen rond vier grote knelpunten voor startende ondernemers.”

Mentor Me: Founders van start-ups en scale-ups kunnen rekenen op één-op één mentoring door ervaren ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Naast hun persoonlijke mentor krijgen de founders ook elk half jaar advies van een Mentor Room, een soort van adviesraad die bestaat uit een vijftal ondernemers.

Market Me: Geen groei zonder klanten. Het is dan ook cruciaal om snel te beginnen verkopen, maar sales wordt nog te vaak verwaarloosd in de ondersteuning die start-ups en scale-ups krijgen. Start it @KBC organiseert workshops en coachingstrajecten die innovatieve ondernemers helpen om van meet af aan ook een professioneel verkoopproces uit te tekenen.

Boost Me: Vlaanderen is een zakdoek groot, dus start-ups en scale-ups met ambitie moeten internationaal denken als ze willen groeien. Individuele coaching, collectieve begeleiding en contacten met collega-founders stomen start-ups en scale-ups klaar om internationale markten te veroveren.

Women in tech: Start it @KBC heeft de voorbije jaren al heel wat inspanningen geleverd om het vrouwelijk ondernemerschap aan te zwengelen. Het tij keert, maar vrouwen blijven ondervertegenwoordigd in het ecosysteem van start-ups en scale-ups. Zéker in de technologiesector. Start it @KBC zet thematische webinars op om (toekomstige) vrouwelijke founders te connecteren met succesvolle rolmodellen. Ook individuele coaching door experts en mentoren maakt deel uit van dit programma, om vrouwelijk techtalent te overtuigen om de stap naar de ondernemerswereld te zetten.

Ondernemers sterker maken

Daisy Bohyn van Staenis uit Zulte is een van de honderden founders die zowel bij Start it @KBC als bij Netwerk Ondernemen aanklopte voor ondersteuning. “Ik ben met Staenis gestart binnen Start it @KBC toen we nog in de kinderschoenen stonden. Zo heb ik heel wat kunnen leren. Vervolgens ben ik bij Netwerk Ondernemen terechtgekomen, waar ik kan terugvallen op een netwerk van ervaren ondernemers en mentoren. Ik denk dat de nieuwe samenwerking ondernemers alleen maar sterker zal maken!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.