UNIZO_campagnebeelden (1)

UNIZO Oost-Vlaanderen zet ondernemers centraal op “hun feestdag”

GENT – Vrijdag 19 november vieren we de Dag van de Ondernemer. Een feestdag voor en door ondernemers die ook in Oost-Vlaanderen duidelijk voelbaar zal zijn. Er staan heel wat uiteenlopende activiteiten op de planning tussen 17 en 25 november: sommige steden en gemeenten starten de dag met een ontbijt en weer andere sluiten de dag af met een netwerkmoment. Heel wat Oost-Vlaamse parlementsleden trekken naar ondernemers om een persoonlijk gesprek te voeren.

UNIZO organiseerde de Dag van de Ondernemer voor het eerst naar aanleiding van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijde campagne om ondernemerschap te promoten. Nu, acht jaar later, is de feestdag een vaste waarde. Een dag waarop we bijzondere aandacht vragen voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen.

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: “In moeilijke omstandigheden gaan ondernemers voor hun klanten tot aan het gaatje. Ze moeten wendbaar zijn en vooral ‘goe zot’ van hun passie en hun zaak. Zij zorgen ervoor dat onze maatschappij evolueert. Zij creëren welvaart en jobs, waardoor iedereen kan meegenieten en de vruchten kan plukken van hun risicobereidheid en ondernemerszin. Ieder jaar organiseert UNIZO de Dag van de Ondernemer. Op vrijdag 19 november staan ondernemers, in al hun kleuren, gedaantes en soorten, centraal en krijgen ze de maatschappelijke erkenning die ze verdienen.”

Politici op bedrijfsbezoek

Op de Dag van de Ondernemer trekken een twintigtal Oost-Vlaamse politici naar bedrijven in de provincie. Ze zullen er luisteren naar de noden en behoeften van de ondernemers. Vandaag, donderdag 18 november, bezoekt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het bedrijf van Femke Helon, de winnares van de WOMED award in 2021, 3Motion in Zele. Op vrijdag 19 november bezoekt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert de nieuwe vestiging van MIG Motors in Gent en gaat Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele naar een werf van Groep Cnudde in Sint-Lievens-Houtem. Op zaterdag 20 november, ten slotte, is Vice-eersteminister en Minister van Financiën Vincent Van Peteghem te gast bij Revive in Gent.

Oost-Vlaamse ondernemers vieren samen hun dag

In heel wat Oost-Vlaamse steden en gemeenten kunnen de ondernemers elkaar ontmoeten in een informele sfeer. De dag start in enkele gemeenten met een ondernemersontbijt, zoals in Sint-Martens-Latem, Erpe-Mere of Rupelmonde. ’s Avonds wordt er goed genetwerkt op de vele afterworkmomenten, zoals die in Gent, Deinze of Lokeren. De actuele lijst van lokale initiatieven vind je hier.